Cele mai bune idei de afaceri, premiate de Cristian Onețiu la Reșița

premiere 3
po 1000x100px (3)

Tinerii reșițeni înscriși în cadrul programului educațional „Young PRENEUR” au fost premiați de antreprenorul Cristian Onețiu joi, în cadrul evenimentului denumit generic „Pitch Day”.

Dintre cei 50 de participanți activi în program, care au realizat și susținut prezentări video pe structura oferită de Cristian Onețiu, 9 tineri din categoria de vârstă 14 – 17 ani (Radu Andrei, Ciurariu Ruben Mario Ilie, Bîrsan Ionuț Alexandru, Popa Ioan Luca, echipa Berezoschi Antonia și Seico Gabriela, Ursu Rafael, Elchescu Denis, Dragoș Samuel, Radu Stefan) și 6 tineri din segmentul 18-23 ani (Urechiatu Andrei, Feri Nicolas-Petre, Kerekes Maria, Lembac Andreas, Benghia Ilie, Trulea Diana Andreea) s-au calificat pentru competiția finală din 30 martie.

Aseară, după trei ore de prezentări, juriul – format din Cristian Onețiu, Sorin Maxim, director general ADR Vest, Mădălina Chiosa, viceprimar Reșița, Ionuț Andrade Bichescu, director al Centrului UBB Reșița, și Oana Borza, antreprenor Superfit – a decis și câștigătorii celor două premii puse în joc.

Pentru calitatea ideii de business și prezentarea acesteia, premiul de 2.500 de euro, la categoria de vârstă 14-17 ani, i-a revenit tânărului Ruben Ciurariu, elev al Liceului „Diaconovici-Tietz” din Reșița. La finalul competiției, tânărul a mărturisit că speră ca, într-o bună zi, ideea sa de business să prindă contur.

„Ideea mea de afacere este un tramvai cu care turiștii  pot să călătorească și să se bucure de o mâncare bună, în timp ce află și lucruri despre Reșița. Ideea mi-a venit cu mult înaintea acestui concurs, că tot au început să vină tramvaiele la Reșița, și m-am întrebat atunci oare cum ar fi să mănânci în tramvai și așa, încet-încet, am ajuns la ideea aceasta de business. Le mulțumesc tuturor pentru premiu și pentru această experiență, care a fost una deosebită, pentru că am învățat multe lucruri utile care îmi vor folosi și pe viitor.”, a spus Ruben Ciurariu.

premiere 4

Premiul de 7.500 de euro, pentru prezentarea de business și demararea activității, le-a revenit tinerilor Sergiu Paraschi și Andrei Urechiatu. Cei doi își doresc ca prin businessul lor să aducă la cunoștința celor care vizitează Banatul de munte experiențele de care pot avea parte aici, fie că este vorba despre activități sportive, unități de cazare sau experiențe culinare.

„Noi ne dorim să centralizăm toate evenimentele și experiențele din Banatul nostru într-un singur loc, astfel încât acestea să fie la îndemână, iar oamenii să știe unde să le găsească și să poată să-și aleagă activitatea care li se potrivește și, bineînțeles, să afle despre experiențe noi, despre care nu știau până acum. Premiul acesta ne dă încredere și ne oferă startul de care avem nevoie ca să punem lucrurileîn mișcare.”, a explicat Andrei Urechiatu.

1000x100 casa brutarului

premiere 5

Cristian Onețiu a mai acordat un premiu, o mențiune specială, elevului Feri Nicolas-Petre, pentru ca acesta să poată sa-și implementeze proiectului „Young Mind”.

„Sunt foarte bucuros de ce s-a întâmplat, cifrele sunt foarte bune. Din 200 de aplicanți,  peste 140 eligibili, 60 cei care au participat la toate cursurile, 34 aplicanți, 15 finaliști, doi câștigători, plus o mențiune specială. (…) Nu știm ce se va întâmpla cu toți acești finaliști peste ani. Ce știm sigur este că atunci când există niște oameni încurajați și când li se validează la scenă deschisă că ceea ce ei au gândit merită, motivația lor se dublează. Deci ce le dăm noi astăzi? Le dăm puțini bani și foarte multă energie și foarte multă încredere. De aici încolo ei vor trebui să meargă mai departe, să-și atragă și alți bani, să-și atragă și angajați, și parteneri, pentru ca proiectul să aibă mai mari șanse de succes.”, a punctat Cristian Onețiu.

premiere 2

premiere 6

premiere 7