Cel mai spectaculos drum din judeţul Timiş, pe tușă până în vremuri mai bune

Cel mai spectaculos drum din judeţul Timiş, Transluncaniul, aflat în comuna Tomeşti, stă pe tuşă în această perioadă în ceea ce priveşte primirea turiştilor. Sau, mai bine zis, îşi îndeplineşte cealaltă destinaţie, cea de drum agricol.

Drumul a fost finalizat în anul 2019, după ce lucrări complexe au fost realizate la el, timp de trei ani, pentru a-şi atinge obiectivul, acela de a fi principala atracţie turistică a zonei. Şi aşa a fost, până în perioada pandemiei. Mii de vizitatori au venit să vadă serpentinele şi să trăiască splendoarea naturii şi a aerului curat. Au fost weekenduri când soseau şi câte 500 de vizitatori. Acum, răzleţ, câte unul îşi mai face apariţia.

„În această perioadă, cel mai spectaculos drum din partea de vest a ţării este în aşteptarea vizitatorilor. Foarte puţini oameni ajung aici şi acum este folosit exact pentru scopul fiananţării, ca destinaţie de drum agricol, doar cetăţenii care au terenuri agricole îl utilizează. Noi sperăm să se dea drumul la restricţii şi să fie deschis şi turiştilor deoarece priveliştile sunt mirifice acum primăvara. De anul trecut, când acesta a fost inaugurat, a fost străbătut de mii de vizitatori, doar în weekenduri veneau câte 500 de turişti.”, a afirmat Costel Medelean, primarul comunei Tomeşti.

Drumul a fost inaugurat anul trecut şi este considerat de mulţi cel mai spectaculos din zona de vest. Specifice îi sunt serpentinele şi peisajul mirific din jurul lui. Toată lucrarea a costat aproximativ 1 milion de euro, în cadrul unui proiect european.

Transluncani este o rută alternativă la Drumul Judeţean 684 şi prin această rută se creează o continuitate în legătura cu judeţul Caraş-Severin. Din această perspectivă, primarul Tomeştiului face o solicitare către cei care conduc destinele ambelor judeţe:

„Facem apel la administraţiile judeţelor Timiş şi Caraş, care prin modernizarea Drumului Judeţean 684, 7 km în judeţul Timiş şi 7 km în Caraş, ar avea continuitate şi ar pune în valoare potenţialul turistic din ambele judeţe.”, a spus Costel Medelean.