Cel mai modern aparat din vestul țării destinat radioterapiei se află la Timișoara

aparat 1
untitled design set 970x90 px

De acum, Centrul de Radioterapie din cadrul Asociației Oncologice OncoHelp are trei echipamente de radioterapie. Cel de-al treilea accelerator liniar, de ultimă generație, a fost deja montat în noul buncăr, a cărui construcție a început în primele luni ale acestui an.

La Oncohelp, în 2021 au avut loc peste 30.000 de ședințe de radioterapie și aproape 1.400 de pacienți noi au avut nevoie de un asemenea tratament.

„Îmi aduc aminte de primăvara lui 2015 când, ajutați de prietenii noștri de la Asociația Dăruiește Viață, am inaugurat Centrul de Radioterapie OncoHelp. Atunci instalam primul accelerator din cadrul spitalului, cel mai modern aparat de acest tip din Timișoara. A urmat, după câțiva ani, al doilea echipament destinat radioterapiei, iar acum am mai făcut un pas pentru dezvoltarea centrului. În toată această perioadă, din păcate, numărul pacienților care au necesitat o asemenea procedură a crescut constant.”, a spus Șerban Negru, președintele Asociației OncoHelp.

Avantajele radioterapiei sunt numeroase: tratamentul este rapid, precizia iradierii este ridicată, iar doza de radiații în afara zonei vizate este foarte mică ca urmare aparaturii performante care permite țintirea exactă a locului vizat.

publicitate ziar expresb 1000x100

„Atunci când am decis extinderea capacității de a oferi tratament performant pacienților noștri, am stabilit ca primele echipamente cu care dotăm spitalul să fie două acceleratoare. Iată că primul a ajuns deja și a fost montat în buncăr. Urmează partea de avizare, mai precis obținerea acordului de funcționare după verificările CNCAN. Este ultimul pas înainte de a putea să îl punem în funcțiune. Perioada de avizare este de 2-3 luni, așa că, din primăvară, Centrul de Radioterapie va avea funcționale trei acceleratoare liniare.”, a declarat Valeriu Borugă, managerul asociației.

Anul viitor, cei de la Oncohelp vor să achiziționeze și un al 4-lea aparat. Serviciile de radioterapie sunt oferite gratuit tuturor pacienților asociației, în baza contractului cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/