Cel mai important jucător de pe piața asigurărilor, Signal Iduna devine partener oficial al programului Timișoara 2023

signal iduna
explo 1000x200

Evenimentele care au marcat deschiderea programului Timișoara 2023 – Capitala Europeană a Culturii au fost sprijinite de către un alt partener important, Signal Iduna Asigurări. 

Compania a asigurat, în baza unei polițe de răspundere civilă, riscurile asociate evenimentelor desfășurate pe parcursul celor trei zile. A oferit astfel acoperire pentru posibile pagube materiale sau vătămări corporale ce ar fi putut apărea în timpul spectacolelor, concertelor, a evenimentelor comunitare sau a expozițiilor, precum și în cazul intervențiilor în spațiul public, realizate de către artiști naționali și internaționali și susținute în toate cartierele Timișoarei.

„Suntem onorați să fim asigurătorul oficial al acestui eveniment cultural european de amploare, implicându-ne activ în comunitate, alături de clienții și partenerii noștri. Această asociere a avut la bază valori comune care ne ghidează în activitatea noastră de zi cu zi, precum inovația, angajamentul, încrederea, cărora li se adaugă diversitatea și solidaritatea, în spiritul creației. A fost un prim pas făcut în direcția extinderii implicării noastre în comunitate și ne propunem să rămânem alături, pe tot parcursul anului, de evenimentele culturale atât din Timișoara cât și din țară”, a declarat Lidia Malacia, Marketing Manager SIGNAL IDUNA ASIGURĂRI.

În calitate de asigurător general, SIGNAL IDUNA contribuie la dezvoltarea centrelor culturale din România, oferind soluții de protecție precum: asigurarea de răspundere civilă a organizatorilor de evenimente sportive, artistice și distractive, asigurarea de accidente a persoanelor participante la eveniment, asigurarea operelor de artă și a expoziției. Polițele de asigurare oferă continuitate în cazul evenimentelor neprevăzute, în acoperiri putând fi incluși subcontractanții sau alți asigurați adiționali, în funcție de caz.

„Timișoara a devenit Capitală Europeană a Culturii, având loc peste 130 de evenimente care au marcat acest moment. Putem spune că orașul nostru este de acum o carte de vizită pentru întreaga Românie. Zeci de mii de oameni, foarte mulți dintre ei din afara țării, au participat doar în aceste zile la evenimentele organizate în oraș și este obligația noastră ca aceștia să fie feriți de orice riscuri. Pe această cale, aș vrea să mulțumesc asigurătorului oficial de la aceste evenimente, compania SIGNAL IDUNA ASIGURĂRI. Sunt bucuros de acest parteneriat și sunt încrezător că vom continua să colaborăm și cu alte ocazii, în acest an plin de evenimente pentru Timișoara”, a declarat Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

„Ne bucurăm să vedem că programul Timișoara 2023 creează nu doar noi conexiuni între creatori și public, ci și legături solide între sectorul cultural și mediul de business. Credem că aceste parteneriate, pe care ni le dorim pe termen lung, sunt esențiale pentru o ofertă culturală sustenabilă”, a precizat Vlad Ioan Tăușance, membru al echipei curatoriale Timișoara 2023.

tmc 640

Titlul de Capitală Europeană a Culturii este deținut de orașele care arată diversitatea culturilor din Europa, promovând dezvoltarea prin intermediul evenimentelor artistice. Turiști din întreaga lume, alături de locuitori ai Timișoarei au avut peste 130 de ocazii și invitații de a cunoaște mai bine orașul prin expoziții, concerte, evenimente comunitare sau spectacole organizate în tot orașul. Cu prilejul desemnării Timișoarei drept capitală europeană a culturii, vor fi organizate peste 1.000 de evenimente excepționale care vor intra în istoria orașului.

 SIGNAL IDUNA ASIGURĂRI

În 2022, compania de asigurări SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE a finalizat tranzacția celor două companii SIGNAL IDUNA ASIGURĂRI și SIGNAL IDUNA ASIGURĂRI DE VIAȚĂ și a demarat procesul de integrare a acestora.

Portofoliul SIGNAL IDUNA ASIGURĂRI este format din asigurări generale, care acoperă o gamă largă de nevoi, adresate persoanelor fizice și juridice: asigurări pentru locuințe, de răspundere civilă, de bunuri, de călătorie etc. În prezent, SIGNAL IDUNA este prezentă pe piețele de asigurări din Germania, Polonia, Ungaria și România. Pe piața locală, SIGNAL IDUNA și-a început operațiunile în anul 2008. Portofoliul companiei include: asigurări de sănătate private pentru familie și pentru companii, asigurări de viață, asigurări de accident. SIGNAL IDUNA oferă soluții de reasigurare, analiză și servicii de consultanță în ceea ce privește subscrierea riscului pentru gestionarea optimă a asigurărilor de sănătate.

Pentru mai multe informații puteți vizita website-ul companiei www.signal-iduna.ro.