Cei mai buni specialiști în fizica medicală vin la Timișoara

Universitatea de Vest din Timișoara găzduiește Cursul Național de Perfecționare în Fizică Medicală, eveniment ajuns la ediția cu numărul 16. Cursurile vor avea loc timp de două zile, vineri și sâmbătă.

Anul acesta, invitatul special este Marco Brambilla, președintele Federației Europene a Organizațiilor pentru Fizica Medicală (EFOMP). „UVT își propune să contribuie, prin specialiștii pe care-i formează, la dezvoltarea și consolidarea sistemului medical din România, în condiţiile în care progresele în tehnologia medicală se produc cu o viteză foarte mare și antrenează schimbări profunde în practicarea profesiei de fizician medical și a profesiilor asociate acesteia. Tranziţia către o medicină modernă, aliniată la standardele ţărilor dezvoltate din Uniunea Europeană, presupune atât investiţii în infrastructura medicală, cât și în pregătirea specialiștilor. Organizarea Cursului Naţional de Perfecţionare în Fizică Medicală la UVT arată preocuparea noastră constantă de a conecta învăţământul cu mediul socio-economic”, spune rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Evenimentul este organizat de Colegiul Fizicienilor Medicali din România, în parteneriat cu Facultatea de Fizică. Colegiul Fizicienilor Medicali din Romania (CFMR) este organizația profesională națională de fizică medicală din Romania, recunoscută la nivel internațional de Organizația Internațională pentru Fizică Medicală (IOMP), Federația Europeană a Organizațiilor de Fizică Medicală (EFOMP) și Societatea Europeană de Radioterapie și Oncologie (ESTRO). La nivel național, CFMR este membru afiliat al Societății de Radiologie și Imagistică Medicală din România (SRIM). CFMR are ca scop promovarea, susţinerea şi supravegherea exercitării profesiei de fizician medical pentru aplicarea legilor și regulamentelor care organizează și reglementează exercițiul profesiei, reprezentarea intereselor profesiei de fizician medical și păstrarea prestigiului acestei profesiuni în cadrul vieții sociale.

Cuib de vise 1000x100

Din 2009, la Facultatea de Fizică din cadrul UVT există specializarea Fizică medicală, unde s-au format mulți specialiști din clinicile de radioterapie și imagistică medicală din Timișoara.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/