„Cei care îndeamnă oamenii să nu iasă la vot sunt partidele care vor să conserve status-quo-ul”

Deși mai sunt câteva zile până când electoratul va fi chemat la urne pentru a decide soarta României în următorii ani, unele formațiuni politice au început să lanseze în spațiul public mesaje prin care îi îndeamnă pe cetățeni să rămână acasă deoarece s-ar putea infecta cu virusul ucigaș. O astfel de abordare este aspru criticată de către candidatul USR-PLUS pentru Camera Deputaților, Miroslav Tașcu-Stavre subliniind că principala temere a unei participări active la vot ar putea fi pierderea capitalului de imagine, dobândit oricum prin fel și fel de tertipuri.

„Pot spune că știu cine lansează astfel de mesaje: PSD-ul și partidele care vor să conserve status-quo-ul, adică formațiuni care nu vor de fapt schimbarea, ci doresc ca lucrurile să rămână așa. Mizând pe o prezență redusă la vot, ei câștigă, însă nu știu cât mai poate mobiliza PSD-ul”, precizează expertul în evaluarea politicilor de dezvoltare regională, gata să le ofere oamenilor o altfel de Românie, în eventualitatea triumfului din 6 decembrie.

Pe de altă parte, profesorul universitar semnalează și ce înseamnă dorința acerbă de obținere a unui procent notabil în cadrul alegerilor de duminică printr-o mobilizare dusă la extrem: „Uitați-vă la mobilizarea celor de la AUR. Ei nu se tem de vot. Dar nu numai că nu se tem de vot, ei nu se tem nici de COVID-19. Ba mai mult, ei cred că nu există SARS-CoV-2”.

(E)