Cei care aruncă gunoaie pe unde apucă, mai ușor de prins, la Timișoara

gunoaie4

Persoanele care aruncă în mod ilegal gunoaie vor fi mai ușor de prins. Primăria Timișoara anunță că va încheia un protocol de colaborare cu Garda de Mediu, care va viza depistarea și sancționarea drastică a celor care depozitează deșeuri, formând rampe clandestine.

Primăria Timișoara anunță că intenționează să semneze un protocol de colaborare cu Poliția Locală Timișoara și Garda de Mediu Timiș, cu scopul depistării celor care transportă și depozitează ilegal deșeuri, formând rampe clandestine.

În Timișoara, doar în acest an, am identificat peste 500 de depozite clandestine de deșeuri, acest fenomen luând amploare în ultimii ani. În urma semnării acestui protocol, polițiștii locali, împreună cu comisari ai Gărzii de Mediu și angajați ai Serviciului de Salubritate din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara vor putea desfășura acțiuni comune de prindere a celor care transportă și abandonează gunoaie pe domeniul public. Astfel, pe lângă amendă, se va putea confisca și mașina folosită la transportul ilegal de deșeuri. Cu toții ne dorim un oraș curat, iar aceste acțiuni comune vor putea pune o frână serioasă fenomenului de abandon al deșeurilor”, a declarat Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

Reprezentanții Primăriei Timișoara informează că acest protocol este necesar întrucât Garda de Mediu Timiș are competențe în aplicarea legislației naționale, Poliția Locală Timișoara are competențe în aplicarea unei părți a legislației naționale și a actelor normative locale, iar Serviciul Managementul Deșeurilor și Salubritate gestionează activitatea de salubrizare în Timișoara.

Astfel, în urma semnării acestui protocol se va putea aplica legislația completă în domeniu pentru stoparea fenomenului de abandon al deșeurilor. Aprobarea acestui protocol va fi dezbătută în următoarea ședință de plen a Consiliului Local Timișoara”, a transmis Primăria Timișoara.