Cea mai veche școală din Timișoara va intra în reabilitare

scoala gimnaziala 1 din timisoara
mbmr 1000x100

Școala Gimnazială Nr. 1, aflată în zona Traian din Timișoara, va fi transformată într-o unitate de învățământ verde inteligentă.

Primăria Timișoara anunță că a lansat licitația pentru execuția lucrărilor de proiectare și execuție pentru reabilitarea Școlii Gimnaziale 1 din Fabric. La finalul investiției, unitatea de învățământ va fi transformată într-una verde inteligentă. Proiectul este finanțat din fonduri PNRR pe care municipalitatea le-a atras anul trecut.

Școala nr. 1 din zona Traian este cea mai veche școală din Timișoara, cu foarte multe generații de timișoreni care au învățat aici. Acum, școala se confruntă cu multe provocări – abandon școlar și participare școlară redusă, dar, în ciuda acestor lucruri, în jurul acestor copii există o comunitate de sprijin foarte valoroasă. Tocmai de aceea, e în interesul nostru să modernizăm școala  și să îi creștem atractivitatea în rândul elevilor și părinților. Este unul dintre proiectele noastre prin care investim în școli de cartier, tocmai pentru ca toți copiii din Timișoara să aibă aceleași condiții moderne de studiu și să vină cu plăcere și curiozitate la școală”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Prin această investiție se va reabilita și moderniza infrastructura Școlii Gimnaziale 1, pentru a crea un mediu educațional verde și inteligent. Contractul include proiectarea execuției lucrărilor, obținerea autorizației de construire, execuția lucrărilor conform proiectului tehnic, asistența tehnică din partea proiectantului și obținerea certificatului de performanță energetică. Ofertele pot fi depuse până în 20 mai, la ora 15.00.

Muzeul TM

Școala Gimnazială nr. 1, construită în anul 1847, beneficiază de două corpuri de clădire și două spații exterioare (o curte cu acces din stradă și o curte interioară).

Clădirea este în stare bună, cu degradări moderate, locale și necesită intervenții punctuale de consolidare. Se va lucra la creșterea rezistenței termice a pereților exteriori, se va înlocui tâmplăria de pe fațade cu tâmplărie termoizolantă, se va înlocui instalația de încălzire centrală, conductele vor fi schimbate și izolate, iar actualele corpuri de iluminat vor fi înlocuite cu corpuri LED”, a informat Primăria Timișoara.

Proiectul este finanțat prin PNRR, iar valoarea totală estimată a proiectului este de 10,5 milioane de lei, fără TVA.

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/