Cea mai romantică gară din Europa, facelift de 20 de milioane de lei!

Gara din Băile Herculane, monument istoric, va fi modernizată ! CFR SA a anunțat că două oferte au fost depuse pentru lucrările care vizează reabilitarea a două clădiri din stație.

Pentru proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare a celor două corpuri de clădire din stația Băile Herculane, investiție cu o valoare maximă de 19,3 milioane de lei, finanțată prin Programul Transporturi 2021 – 2027, au fost depuse două oferte.

Lucrările vor fi supravegheate de Ministerul Culturii și constau în restaurarea/reabilitarea clădirii principale existente, monument istoric, dar și elementelor interioare/exterioare originale degradate – picturi inițiale, mozaicuri etc. De asemenea, sala de așteptare va fi amenajată în holul central, iar ghișeul pentru casa de bilete se va reface după modelul inițial, iar ceasul și scara interioară vor fi restaurate. Se vor asigura facilități pentru persoanele cu dizabilități și va fi amenajată zonă de parcare. Clădirea auxiliară se va transforma în Centru de Instruire a Personalului Feroviar, prin lucrări de recompartimentare, care includ desfacerea unor pereți existenți nestructurali și realizarea unor pereți din gips carton, iar fațadele și planșeul din zona de acces se vor restaura, ele fiind singurele elemente valoroase conform studiului istoric.

„Modernizarea ansamblului de clădiri din stația Băile Herculane prevede lucrări de restaurare/reconfigurare la interiorul și exteriorul celor două corpuri – clădirea centrală și clădirea auxiliară -, înlocuirea instalațiilor sanitare, termotehnologice și electrice, instalațiilor de detecție și de semnalizare la incendiu, reabilitarea peronului aferent liniei I, dar și facilități pentru persoanele cu dizabilități, în scopul îmbunătățirii condițiilor de exploatare și pentru asigurarea unor servicii moderne publicului călător”, arată compania feroviară.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Durata contractului de modernizare va fi de 26 de luni, dintre care 9 luni pentru elaborarea proiectului tehnic și 17 luni pentru execuția lucrărilor.

Foto: Flavian Savescu

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/