Ce spune Direcția de Sănătate Publică din Caraș-Severin despre situația revoltătoare de la Spitalul din Reșița?

S-au aplicat amenzi de-a lungul timpului, dar nu știm când și nu știm câte pentru situația revoltătoare de la Staționarul 3 al Spitalului Județean Caraș-Severin. Asta ne-au transmis reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Caraș-Severin. Cert este că, spun aceștia, unitatea medicală are toate avizele necesare pentru a fi spital suport COVID-19.

Încă de la începutul pandemiei, DSP Caraș-Severin a stabilit, împreună cu conducerea Spitalului Județean de Urgență din Reșița, circuite speciale de securitate epidemiologică, măsuri destinate separării bolnavilor suspecți de infectare cu noul coronavirus și a celor infectați de ceilalți bolnavi. „Mai mult, DSP a verificat în permanență, prin personalul cu atribuții de inspecție sanitară, fie că vorbim de controale tematice stabilite de Ministerul Sănătății, fie în cadrul unor controale inopinate, condițiile igienico-sanitare ale tuturor spitalelor din județ, inclusiv SJUR. Aceste controale s-au soldat cu amenzi, cu termene de conformare sau cu alte măsuri specifice”, mai spun cei de la Direcția de Sănătate Publică din Caraș-Severin, fără a specifica datele sau termenele exact de remediere, precum nici valoarea amenzilor.

Reprezentanții DSP ne spun însă că Spitalul Județean de Urgență din Reșița deține avize epidemiologice pentru a fi spital suport COVID-19, dar și pentru celelalte activități medico-sanitare. De respectarea condițiilor igienico-sanitare, gestionarea situației bolnavilor și respectarea circuitelor răspunde însă managementul intern al instituției spitalicești. „În plus, după cum știți, spitalele din Caraș-Severin sunt subordonate, cel puțin administrativ, investițional ori în ce privește numirea managerilor, administrațiilor locale”, ni se mai spune prin informarea transmisă de DSP.

leader board 728 x 90 px

Imediat după apariția fotografiilor umilitoare de la Staționarul 3 al Spitalului Județean de Urgență Reșița, Direcția de Sănătate Publică din Caraș-Severin ne-a asigurat că se vor face o serie de noi controale pentru a verifica din nou condițiile igienico-sanitare din staționarele Spitalului Județean și că va lua măsurile cuvenite acolo unde se impun.

Până în acest moment, singurele sancțiuni în acest caz care a revoltat o țară întreagă s-au ridicat la 18.400 de lei, amenzi aplicate managerului Alina Stancovici, asistentelor-șefe, unei alte asistente medicale și unei infirmiere de la Staționarul 3.