Ce spune Direcția de Sănătate Publică din Caraș-Severin despre situația revoltătoare de la Spitalul din Reșița?

S-au aplicat amenzi de-a lungul timpului, dar nu știm când și nu știm câte pentru situația revoltătoare de la Staționarul 3 al Spitalului Județean Caraș-Severin. Asta ne-au transmis reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Caraș-Severin. Cert este că, spun aceștia, unitatea medicală are toate avizele necesare pentru a fi spital suport COVID-19.

Încă de la începutul pandemiei, DSP Caraș-Severin a stabilit, împreună cu conducerea Spitalului Județean de Urgență din Reșița, circuite speciale de securitate epidemiologică, măsuri destinate separării bolnavilor suspecți de infectare cu noul coronavirus și a celor infectați de ceilalți bolnavi. „Mai mult, DSP a verificat în permanență, prin personalul cu atribuții de inspecție sanitară, fie că vorbim de controale tematice stabilite de Ministerul Sănătății, fie în cadrul unor controale inopinate, condițiile igienico-sanitare ale tuturor spitalelor din județ, inclusiv SJUR. Aceste controale s-au soldat cu amenzi, cu termene de conformare sau cu alte măsuri specifice”, mai spun cei de la Direcția de Sănătate Publică din Caraș-Severin, fără a specifica datele sau termenele exact de remediere, precum nici valoarea amenzilor.

Reprezentanții DSP ne spun însă că Spitalul Județean de Urgență din Reșița deține avize epidemiologice pentru a fi spital suport COVID-19, dar și pentru celelalte activități medico-sanitare. De respectarea condițiilor igienico-sanitare, gestionarea situației bolnavilor și respectarea circuitelor răspunde însă managementul intern al instituției spitalicești. „În plus, după cum știți, spitalele din Caraș-Severin sunt subordonate, cel puțin administrativ, investițional ori în ce privește numirea managerilor, administrațiilor locale”, ni se mai spune prin informarea transmisă de DSP.

Imediat după apariția fotografiilor umilitoare de la Staționarul 3 al Spitalului Județean de Urgență Reșița, Direcția de Sănătate Publică din Caraș-Severin ne-a asigurat că se vor face o serie de noi controale pentru a verifica din nou condițiile igienico-sanitare din staționarele Spitalului Județean și că va lua măsurile cuvenite acolo unde se impun.

Până în acest moment, singurele sancțiuni în acest caz care a revoltat o țară întreagă s-au ridicat la 18.400 de lei, amenzi aplicate managerului Alina Stancovici, asistentelor-șefe, unei alte asistente medicale și unei infirmiere de la Staționarul 3.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/