Opinii politice PSD şi UNPR

Deputatul PSD Ion Mocioalcă şi deputatul UNPR Ion Tabugan comentează în termeni diferiţi mişcările spectaculoase de pe scena politică din Caraş-Severin. Ambii se aşteptau ca Frunzăverde să plece din PDL, dar Tabugan crede că electoratul va sancţiona traseismul politic.

Tabugan susţine că UNPR nu a purtat niciun fel de negocieri cu privire la viitoarele alegeri locale cu alte partide sau formaţiuni politice în afara PDL-ului şi că, în ciuda trecerii lui Sorin Frunzăverde, care până mai azi i-a fost aliat, de la PDL la PNL, nu va face aceeaşi mişcare. “E o opţiune ca a fiecărui om politic şi vom vedea rezultatele la confruntarea locală, la cea generală, e o chestiune politică. Este o opţiune personală, dar rezultatul se vede la vot, dacă lumea acceptă să plecăm dintr-o parte în alta. Personal, nu m-a surprins această mutare”, a declarat Tabugan pentru Express de Banat.

Liderul UNPR mai spune că nu se simte trădat de Frunzăverde. “Noi nu am purtat niciun fel de discuţii. Probabil că eu sunt considerat un politician de mâna a doua şi când ai o opţiune persoanlă nu o discuţi cu nimeni, poate doar cu prietenii vechi sau cu colegii de partid de drum lung, de 20 de ani. Nu ne simţim trădaţi. Câţi vor pleca împreună cu dumnealui, câţi primari, deputaţi, vom vedea, oricum vor fi tot decizii personale”, a mai spus Tabugan.

Destructurarea PDL

Nici deputatul PSD Ion Mocioalcă nu s-a arătat surprins de mutarea făcută de Frunzăverde. “Sunt profund îngrijorat de faptul că în Caraş-Severin nu mai există putere, ci doar opoziţie. De fapt, cu mişcarea deloc surprinzătoare a lui Sorin Frunzăverde începe un proces de destructurare a PDL şi poate că nici demisia lui Dan Vâlcov, primarul Slatinei, nu este una întâmplătoare. Sigur, în Caraş-Severin, alegerile locale vor situa USL-ul la peste 90 la sută, însă nu acest lucru este cel mai important. Mai important este că, pe zi ce trece, românii cred tot mai mult în victoria USL de la alegerile din toamna acestui an”, a comentat Mocioalcă.