„Ce se va întâmpla cu profesorii nevaccinați? Le veți plăti testele, domnule ministru?”

coronavirus,marius damian

În prag de an școlar care deja se anunță unul agitat din cauza pandemiei, deputatul Marius Damian a transmis mai multe întrebări fundamentale ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu. 

Deputatul social-democrat Marius Damian a adresat o serie de întrebări ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, cu doar câteva zile înainte de începerea anului școlar 2021-2022. Ele au legătură cu măsurile pe care ar fi trebuit să le ia Ministerul în contextul pandemiei de coronavirus.

Prima dintre ele se referă la testarea elevilor și a profesorilor, în condițiile în care multe dintre școlile și chiar localitățile rurale nu au un cabinet medical sau un centru medical cu medic sau asistent.

În ceea ce privește cadrele didactice neimunizate, cine le va plăti testarea? „Le veți susține plata testelor la 72 de ore? Care va fi soarta acestora?”, întreabă Marius Damian.

Capitolul „învățământ online” este și el unul sensibil și este adus în atenție de parlamentarul social-democrat. „Ați luat măsurile necesare pentru începerea învățământului în online, în sensul dotării școlilor cu tablete, accesul elevilor la internet și pregătirea cadrelor didactice pentru predarea online? Ce plan aveți în vedere pentru momentul cert în care se va ajunge din nou la aceasta, dacă avem în vedere eșecul campaniei de vaccinare.”

Deputatul de Caraș-Severin i-a cerut ministrului Educației răspuns scris la întrebările pe care orice elev, profesor și părinte și le pune în această perioadă.