Ce lucruri poți face pentru a-ți proteja mașina și pentru a economisi?

mogo românia sprijină mobilitatea
1000x100 (1)

Achiziționarea și deținerea unei mașini pot fi unele dintre cele mai mari cheltuieli personale, însă există mai multe metode prin care putem economisi. 

Pentru a reduce costurile atunci când vine vorba despre autovehicule, trebuie să ne asigurăm că sunt întreținute corect, astfel încât să evităm reparațiile costisitoare. Iată câteva sfaturi despre cum să-ți îngrijești singur mașina pentru a economisi pe termen lung.

Reducerea consumului de carburant

Anul acesta prețurile la carburanți au crescut considerabil. De exemplu, dacă la finalul lunii iunie 2021 prețul motorinei se situa la 5,67 de lei/litru, finalul lunii iunie a acestui an a venit cu un preț record, de 9,22 lei/litru. Creșterea se observă și la prețul benzinei, de la 5,70 lei/litru în iunie 2021 la 8,65 lei/litru în iunie 2022. Chiar dacă acum prețurile au scăzut cu aproximativ un leu, putem pune în aplicare anumite tactici care ne pot ajuta să reducem consumul de carburant.

Specialiștii ne sfătuiesc să menținem o viteză constantă a vehiculului atunci când conducem, mai multe teste demonstrând că variația vitezei între 75 și 85 de km/h la fiecare 18 secunde poate crește consumul de carburant cu 20%.[1] Și opririle frecvente în trafic pot crește consumul de carburant și pot produce și probleme ale motorului pe termen lung, în cazul vehiculelor diesel. De aceea, este indicat ca în oraș să fie conduse mașinile pe benzină, iar în momentul opririi prelungite în trafic se recomandă oprirea motorului, atunci când condițiile de trafic permit acest lucru.

„Analizând portofoliul nostru de clienți am constatat că majoritatea dintre aceștia preferă autovehiculele pe bază de motorină. Desigur, acestea sunt populare datorită consumului scăzut de combustibil, însă sunt mult mai dăunătoare mediului, prin faptul că emit mai multe gaze nocive. Autovehiculele pe bază de benzină sunt mai potrivite pentru condusul în oraș, iar în momentul de față benzina este mai ieftină decât motorina”, explică Ionuț Badiu, Manager General Mogo România, companie ce finanțează persoanele care vor să își achiziționeze autovehicule second-hand.

Mașinile pe bază de diesel sunt mai potrivite pentru drumurile în afara orașului, deoarece din cauza mersului sub turat din oraș pot apărea probleme ale sistemul de evacuare. Pentru a putea funcționa în condiții optime, mașinile pe bază de motorină au nevoie să circule și să atingă o anumită temperatură pentru ca filtrul de particule să se poată curăța, lucru care în oraș se întâmplă mult mai greu. Din acest motiv, piesele se pot încărca cu depuneri de particule, care duc la înfundarea filtrului și, în cele din urmă, defectarea motorului.

Mentenanța corectă a vehiculului

expressheadergeneral (1)

Mentenanța vehiculul este și ea la fel de importantă. Există anumite tehnici pe care le putem realiza singuri pentru a ne asigura că vehiculul are o viață cât mai lungă și poate funcționa corespunzător. De exemplu, putem verifica presiunea cauciucurilor în orice benzinărie. Această operațiune este importantă pentru că asigură conducerea în siguranță a autovehiculului, evitând riscurile de pane ale cauciucurilor. Totodată, cauciucurile umflate corect pot reduce consumul de combustibil. Specialiștii recomandă ca această operațiune să fie efectuată o dată pe lună și în special înaintea drumurilor lungi.

La fel de importantă este și verificarea consumabilelor, precum uleiul sau antigelul. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea corectă a motorului, astfel că verificarea constantă a acestora este o practică pe care o putem realiza singuri pentru a ne asigura că motorul autovehiculului rămâne în stare bună. Mai departe, putem verifica starea motorului cu un test de baterie. Mai departe, putem verifica starea motorului cu un test de baterie, folosind un multimetru. Dacă dispozitivul arată mai puțin de 12.6 volți, trebuie să consultăm un specialist.

Altă operațiune pe care o putem efectua este schimbarea periodică a filtrelor de aer care se pot umple de depuneri și afectează funcționarea motorului. Un filtru de aer uzat conduce la limitarea aerului care ajunge la motor, motiv pentru care va utiliza mai mult combustibil, dar și la deteriorarea altor componente costisitor de înlocuit.

Pentru prelungirea duratei de viață a autovehiculului, dar și pentru economisirea pe termen lung, este recomandată vizita cel puțin o dată pe an la un service auto specializat care ne poate ajuta să evităm și să prevenim problemele grave ale mașinii, și implicit cheltuielile majore neprevăzute.

Mogo, soluția pentru cei care vor să obțină finanțare pentru înlocuirea mașinii

Mogo România oferă o soluție de finanțare rapidă celor interesați de achiziționarea unei mașini uzate. Mogo este o soluție fintech ce integrează două canale mari de distribuție, fie prin intermediul unui dealer sau direct din site, clienții pot selecta mașina dorită, completează formularul de aplicare, iar, în urma aprobării, contractul poate fi semnat digital. În mai puțin de 1 ora pot fi la volanul mașinii alese.