Ce fel de președinte este ăsta? „Rușinos și scandalos pentru un șef de stat NATO!”

catalin drula la timisoara
Stiri din Timisoara si Resita, publicitate online

Președintele USR Cătălin Drulă șterge pe jos cu președintele Klaus Iohannis, pe care îl acuză că a mințit în legătură cu incidentele cu dispozitive rusești care explodează la granița României!

„Au mințit timp de 2 zile. Ucraina a spus adevărul: drona rusească Shahed a explodat pe teritoriul României, în noaptea de 4 spre 5 septembrie. Iohannis, ieri: <Nu a existat nicio piesă şi nicio dronă şi nicio altă parte a vreunui dispozitiv care a ajuns în România>. Acesta este instinctul lor securistic. De acoperire. Băgare sub preș. Rușinos și scandalos pentru un șef de stat NATO”, a declarat Cătălin Drulă.

Președintele USR cere explicații de la autorități cu privire la apărarea anti-aeriană a României în timp ce seară după seară sunt atacuri la graniță.

„De ce nu avem apărare anti-aeriană în timp ce la câteva sute de metri de pământul românesc sunt atacuri aeriene seară după seară? De ce Klaus Iohannis nu a declanșat imediat consultări cu aliații din NATO după ce pentru prima dată de la începutul războiului sunt dispozitive rusești care explodează pe teritoriu NATO. Ce fel de președinte este acesta care ascunde sub preș realitatea în loc să apere România?”, afirmă Drulă.

Useristul susține că autoritățile încearcă să inducă confuzie între atacurile de aseară de la Chilia și drona care a explodat la 40km distanță, lângă Plauru, peste Dunăre de orașul Izmail.

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a confirmat, miercuri, că bucăţi care pot proveni dintr-o dronă rusească au fost găsite pe teritoriul României. El a spus că autoritățile române vor întări măsurile de vigilență.

Președintele Iohannis a fost întrebat, marți, despre informațiile potrivit cărora drone rusești au căzut și au explodat în România.

„Pot să vă spun că nu a existat nicio piesă și nicio dronă și nicio altă parte a vreunui dispozitiv care a ajuns în România. Noi avem control total asupra spațiului nostru național. Am verificat absolut tot și pot să liniștesc populația: nu a existat nimic ce a ajuns în România, însă, da, suntem îngrijorați, fiindcă aceste atacuri au loc la o distanță foarte mică de granița românească. Am avut chiar astăzi, mi-a spus domnul ministru al Apărării, atacuri care au fost verificate la 800 de metri de granița noastră, deci foarte, foarte aproape”, a răspuns președintele.

Acesta a adăugat că autoritățile române sunt alerte, atente și „suntem în cadrul NATO foarte bine apărați”.

„Suntem însă alerți, suntem, alerți și suntem în cadrul NATO foarte bine apărați. Pot să spun ce am mai spus – România beneficiază de garanții de securitate extrem de puternice cele mai puternice din toată istoria noastră”, a adăugat Iohannis.

Conform Reuters, Dmitro Kuleba, ministrul de externe al Ucrainei, a spus, luni, că Ucraina are dovezi fotografice că dronele rusești au lovit teritoriul României.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/