Ce economii vor supraviețui pandemiei după un infografic al celor de la Mr. Finance

explo 1000x200

Un infografic realizat de brandul financiar Mr. Finance arată ce puteri economice mondiale vor supraviețui perioadei de pandemie mondială. Raportul a fost construit luând în seamă doi indicatori: rata mobilității locului de muncă la nivel de țară și rata de recuperare a cazurilor COVID-19, în procente din numărul total al celor existente. 

S-au analizat 41 de economii din întreaga lume, iar algoritmul care stă la baza indicatorilor constă în faptul că în general, cu cât rata mobilității este mai mare, cu atât activitatea economică este mai mare. Acest fapt se raportează și la numărul de cazuri care s-au recuperat în rândul populației.

Astfel, Noua Zeelandă are un procent de recuperare de 98% și este țara care și-a implementat deja modalități de acțiune a revenirii economiei, cu un program flexibil de 4 ore pe săptămână. Vietnam, Taiwan, Coreea de Sud, Israel, Tailanda, Australia, Cehia și chiar Ungaria sunt plasate pe infograficul economiilor ce tind să-și revină.

Țări precum Grecia, Polonia și Brazilia s-au mobilizat exemplar pe partea de economie, însă numărul cazurilor vindecate este mic. În schimb, Italia, Norvegia, Austria, Danemarca, Germania, Elveția, Finlanda, Singapore, Canada, Africa de Sud, Portugalia, Mexic și Spania au o recuperare ridicată, dar un procent de mobilitate scăzut.

La celălalt pol, cu economii care suferă, iar pandemia a lovit din plin, întâlnim țări precum; Chile, Franța, India, Argentina, SUA, Regatul Unit, Belgia, Suedia, Olanda, Columbia și Indonezia.

Totuși, inițiatorii infograficului vorbesc despre faptul că schimbările pot dezechilibra balanța, întrucât predictibilitatea unui nou val este iminentă, iar țările încearcă să găsească o abordare potrivită.