CCIA Timiș vine în sprijinul firmelor și continuă preocupările privind profesionalizarea angajaților!

explo 1000x200

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș susține firmele care se găsesc într-un impas ca urmare a pandemiei. Astfel, în calitate de partener al Proiectului „Resurse umane competitive pentru adaptarea la SNCDI în Regiunea Vest”, reîncepe activitățile care vizează dezvoltarea personală a angajaților.

Proiectul își propune facilitarea accesului la programe de formare profesională a angajaților din firme din Regiunea Vest, pentru îmbunătățirea statutului profesional și a condițiilor de la locul de muncă, contribuind astfel la creșterea productivității muncii.

Proiectul implementat de CCIA Timiș va aduce o serie de beneficii atât managerilor cât și  angajaților din companiile participante. Pe de-o parte, putem vorbi despre profesionalizarea forței de muncă în vederea îmbunătățirii performanțelor la locul de muncă sau în conducerea firmelor, iar de cealaltă parte, proiectul contribuie la creșterea gradului de angajament și responsabilitate a persoanelor din grupul țintă față de locul de muncă. Se vor construi astfel relații profesionale armonioase și puternice care vor contribui în mod direct la creșterea performanțelor companiei.”, spune Daiana Buzatu, manager de proiect.

Proiectul se adresează unui număr de 336 angajați cu contract individual de muncă din întreprinderi mici și mijlocii din Regiunea Vest care activează în unul dintre sectoarele economice cu potențial competitiv identificate conform Strategiei Naţionale pentru Competitivitate (SNC), cât și unui număr de 40 de firme din care 36 de IMM-uri, în vederea realizării unei strategii de dezvoltare a resurselor umane.

Programe de formare profesionala furnizate gratuit de către CCIA Timis:
A.
Programe de formare profesională informale:
1.        Comunicare (60 ore)
2.        Productivitate si eficiență personală (60 ore)
3.        Inteligență emoțională (60 ore)
4.        Lean manufacturing / Lean Services / Lean Office (60 ore)
5.        Product Part Approval Process (PPAP) (60 ore)
6.        Design experiments (60 ore)

B. Cursuri autorizate:
1.        Curs responsabil mediu (60 ore) – Cor 325710
2.        Curs cofetar-patiser / nivel 3 (480 ore) – Cor 751202
3.        Curs lucrător în comerț / nivel 2 (360 ore) – Cor 5220.1.1