Cazările în apartamentele airbnb, tot mai căutate la Timișoara

airbnb g78962fffb 1280

Gradul mare de ocupare al hotelurile din Timișoara, în anul Capitalei Europene a Culturii, îi face pe turiști să se îndrepte tot mai mult spre închirierea de apartamente în sistem airbnb. 

Turiștii care ajung în Timișoara, în special pentru evenimentele dedicate Capitalei Europene a Culturii, se cazează tot mai mult în apartamentele închiriate în sistem airbnb. Asta și pentru că hotelurile au un grad mare de ocupare, în consecință tarifele sunt mult peste nivelul uzual al Timișoarei.

„Unul din hotelurile de 4 stele din Timișoara, nu din zona zero, a avut un grad de ocupare în luna mai de 90%. Ceea ce e fantastic. Au fost weekend-uri când nu au mai fost disponibile locuri de cazare, nici acum nu e ușor. Am avut o jurnalistă din Austria, nu vă spun cât de greu mi-a fost să îi găsesc o cameră la hotel. Acest lucru se întâmplă la niște tarife peste nivelul uzual al Timișoarei. Deci dacă nu sunt locuri la tarife sporite, înseamnă că e o cerere bună. Vă mai spun că numărul de apartamente în sistem airbnb și booking este foarte mare. Nu avem o estimare, încercăm însă să evaluăm pe baza chestionării turiștilor pe care îi întrebăm și ce formă de cazare au ales, iar dacă spun airbnb, îi întrebăm cam în ce zonă. Și sunt foarte mulți în zona centrală, din Piața Unirii, în Piața Victoriei și tot ce e aici în jur, dar merg până în Soarelui, unde sigur că găsesc tarife mai bune pentru că nu e în centru, iar airbnb-ul e mai ieftin decât hotelul. Îi întrebăm ca să vedem dacă aceste apartamente corespund așteptărilor lor, condițiilor, dacă se simt bine în ele, pentru că până la urmă ține de ce oferă Timișoara și de gradul de satisfacție cu care pleacă de aici, care e foarte important pentru că așa ne recomandă mai departe, așa pot decide să se întoarcă.”, a declarat Simion Giurcă, directorul Asociației pentru Promovarea Turismului Timișoara.

Pe de altă parte, Asociația vrea să deruleze câteva cursuri la nivel primar pentru hotelieri, dar și pentru taximetriști, ca să le mai facă mai ușoară interacțiunea cu turiștii.

„Am hotărât să continuăm un demers pe care îl începusem cu firma Tudo, cea mai mare firmă de taximetrie. Am spus că dacă dăm un exemplu, probabil că vom reuși să facem același lucru și cu celelalte companii. Să facem niște cursuri de pregătire, mini-cursuri, să îi învățăm câteva expresii într-o limbă străină și să încercăm să îi pregătim puțin pentru  impactul cu turiștii. Același lucru vrem să îl facem cu hotelierii, cu personalul din prima linie care se întâlnește cu turiștii.”, a mai spus Giurcă.

Cei mai mulți turiști străini care cer informații de la InfoCentrul orașului sunt din Germania, dar și din Elveția, Austria sau Statele Unite ale Americii. Până acum, luna mai a fost, din datele Asociației pentru Promovarea Turismului Timișoara, cea mai aglomerată cu turiști și vizitatori.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/