Caută executant! Iluminatul public, în faza de licitație pentru constructor

brz 1468

Demersurile de modernizare a iluminatului public din municipiul Lugoj, începute de circa doi ani, înaintează cu etapa licitației. Lucrările sunt prevăzute să intre în execuție, în două etape, pentru prima parte existând speranța să se implementeze proiectul începând cu acest an.

Lugojul a rămas cu mult în urmă la acest capitol, față de comunele din jur, care au trecut de ani buni la un alt nivel. Administrațiile care au reușit să-și modernizeze și să-și extindă iluminatul nocturn sunt la Belinț, Coștei sau Găvojdia. Executivul lugojean a anunțat că, în prezent, proiectul cu etapa de modernizarea a iluminatului a ajuns la stadiul de licitație pentru execuție.

„În total sunt prevăzute pentru înlocuire 1.940 de corpuri de iluminat de o generație mai veche. În grafic sunt cuprinse 86 de străzi, inclusiv în localitățile Tapia și Armădia.”, a comunicat Primăria Lugoj.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Finalizarea licitației este prevăzută pentru luna aprilie. Pentru restul de stâlpi de iluminat, cuprinși în etapa a doua, administrația a comunicat că proiectul se află în stadiul de evaluare pentru a primi aprobare de finanțare. În acest caz, startul lucrărilor nu este sigur că se va putea da în 2023. Ultima dată iluminatul public lugojean a fost modernizat pe perioada administrației Boldea, care a semnat un contract pe zece ani, în urmă cu circa 13 ani, cu cunoscuta societate timișoreană Elba. Noul proiect de iluminat public va avea lămpi moderne pe sistem led, cu consum redus de energie și putere crescută. Gestionarea sistemului este prevăzută, conform primăriei, cu senzori electronici, care vor permite controlul de la distanță. Semnalarea și identificarea avariilor se va produce automat, printr-o aplicație de internet, astfel încât va fi posibilă remedierea defecțiunilor într-un timp mult mai scurt, cel puțin așa se promite.

banner maxagro