Cătușe pe mâinile interlopului Gongoi, la un an după ce ministrul Vela a început războiul cu clanurile mafiote!

vela mai

Cinci persoane, printre care și interlopul bucureștean Viorel Motoi zis „Gongoi”, au fost arestate într-un dosar DIICOT pentru taxe de protecție!

Gongoi este individul care l-a amenințat în spațiul virtual pe fostul ministru al Internelor, Marcel Vela, după descinderile din 11 noiembrie 2020, Ziua Z, așa cum a fost numită cea mai mare acțiune a MAI. Interlopul acuzat de DIICOT că a coordonat un clan ce stabilea taxe de protecție unor dezvoltatori imobiliari îi pusese gând rău ministrului Internelor Marcel Vela și avusese tupeul să-i transmită mesajul de intimidare filmându-se pe o rețea de socializare, lucru ce demonstrează cât de puternice au devenit grupările de crimă organizată în România.

Potrivit DIICOT, Gongoi conducea un grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de șantaj și lipsire de libertate. „În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2017, mai multe persoane au constituit un grup infracțional organizat, pe raza municipiului București, în vederea comiterii infracțiunii de șantaj, respectiv, în scopul determinării prin constrângere a victimelor, dezvoltatori imobiliari, la plata unor sume de bani pretinse de membrii grupării drept «de taxă de protecție».

1000x100 casa brutarului

Întâlnirea în spațiul virtual dintre ministrul Vela și interlopul Gongoi a venit după „Ziua Z”, un record în activitatea MAI. Au fost făcute atunci 619 percheziții și descinderi, au fost conduse la audieri 465 de persoane, iar 98 de persoane au fost reținute pentru o perioadă de 24 de ore, în timp ce 27 de persoane au fost plasate sub control judiciar. În plus, au fost depistate 19 persoane care erau date în urmărire în baza unor mandate de executare a pedepsei, de arestare preventivă sau a unor mandate europene de arestare. De asemenea, au fost ridicate 33,5 kilograme de droguri, 3 tone de alcool, 14 arme deținute ilegal și 8 autoturisme de lux, precum și 4,5 kilograme de aur și diverse sume de bani: 870.000 de lei, 211.000 euro, 8.500 de lire sterline și 1.000 dolari. Au fost dispuse măsuri asiguratorii asupra unor bunuri, în valoare totală de aproximativ 15.000.000 lei: 40 autoturisme și 12 imobile. „Am anunțat de la început toleranță zero față de infracționalitate. Ofensiva continuă. Vreau să asigur toți cetățenii de bună-credință că MAI este la datorie. Este o instituție de elită în slujba românilor.”, preciza ministrul Ion Marcel Vela acum un an.

YouTube video