Cățel cu „buletin” de Timișoara, găsit la Fârliug, în Caraș-Severin

caine pierdut gasit de politisti
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Patrupedul, pierdut din 2022, a fost găsit joi, spre bucuria stăpânilor care-și pierduseră orice speranță că-și vor mai revedea prietenul necuvântător.

Dixi, un câine pierdut de proprietari în urmă cu doi ani, a fost găsit ieri de polițiștii de la Biroul pentru Protecția Animalelor Caraș-Severin.

„În timp ce desfășurau verificări în comuna Fârliug, privind respectarea de către deținătorii de animale a condițiilor de deținere a acestora, polițiștii de la Biroul pentru Protecția Animalelor au văzut pe stradă un câine nesupravegheat. După ce l-au scanat cu ajutorul cititorului de microcipuri și au făcut verificări în Registrul Evidenței Câinilor cu Stăpân, polițiștii au constatat că acel câine aparținea unei familii din Timișoara și era pierdut încă din anul 2022”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Caraș-Severin, Alina Boeru.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Fiind contactați de polițiști, proprietarii au venit într-un suflet din Timișoara, pentru a-și recupera prietenul necuvântător. Bucuria revederii a fost pe măsură, atât pentru stăpâni, cât și pentru Dixi.

Reamintim prin acest caz, importanța respectării legii în privința obligativității microcipării și înregistrării câinilor de către proprietari. Câinii se identifică prin microcipare în termen de maximum 90 de zile de la fătare, dar în orice caz, înainte de vânzarea sau donarea cu titlu gratuit ori scoaterea în spații publice a acestora. Neidentificarea câinilor constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 la 10.000 de lei”, a precizat reprezentantul IPJ Caraș-Severin.

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/