Câte dintre proiectele administrației Borcean vor fi gata în 2024?

felix borcean

Parte dintre proiectele derulate de municipalitatea de pe Timiș și Sebeș, pe diferite axe de finanțare sau cu bani de la bugetul local, ar trebui finalizate anul viitor. Unele dintre ele au demarat însă târziu.

Invitat în emisiunea ExpressLive, primarul Caransebeșului, Felix Borcean, a vorbit despre proiectele aflate în derulare, despre cele care sunt pe cale să se încheie, dar și despre cele unde lucrările nici măcar nu au demarat.

Borcean a explicat că sunt multe obiective care ar trebui să fie finalizate anul viitor, însă nu poate spune cu certitudine câte dintre acestea vor fi gata și în ce măsură constructorii își vor respecta termenele de execuție.

„Vor fi multe obiective, dar nu știu dacă le și terminăm pe toate. Este mult discutata creșă, unde s-a început greu. Se face un bloc ANL, este ridicat și se termină până la anul, au termene de finalizare foarte scurte. Dacă se va începe bazinul, și el va fi aproape finalizat anul viitor. Vor intra proiectele pe «Anghel Saligny», toate străzile și trotuarele pe care le-am prins în acele proiecte și vor fi școlile, grădinițele și internatul care sunt cuprinse în Programul Național de Redresare și Reziliență, adică majoritatea școlilor vor fi reabilitate energetic, proiectele tehnice sunt aproape finalizate. Să nu uităm nici proiectul de revitalizare a spațiilor verzi în cartierul Pipirig, unde încep lucrările”, a spus Felix Borcean.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Borcean a trecut în revistă și investițiile care sunt ca și finalizate la Caransebeș, dar și pe cele care vor demara, precizând că municipalitatea va acorda o și mai mare atenție modului în care sunt executate viitoarele lucrări.

Centrul de zi este gata, sunt gata în proporție de 98% ruinele din centrul municipiului, urmează recepția, fântâna, amfiteatrul, care erau obiective vechi, dar pe care le finalizăm. Sper eu să începem și lucrările pentru pistele de biciclete, transportul în comun electric, avem deja câștigător pentru autobuzele intercomunitare, am ales culorile, au termen un an, dacă am reținut bine. Chiar înainte de alegeri ar trebui să se implementeze și acest proiect. Se lucrează, de asemenea, la rețeaua de apă și canal, va fi deranj, dar nu va fi deranjul din perioada 2016 – 2020. Recunosc că am tratat cu o oarecare lejeritate toată situația, lucru care nu mi-a adus prea multe foloase, din contră. În noua etapă vom fi mult mai atenți la lucrări, la executarea acestora, la emiterea permiselor de spargere și așa mai departe”, a concluzionat primarul Caransebeșului.

publicitate si promovare online banner maxagro