Condiții noi pentru elevii bocșeni!

explo 1000x200

Unităţile de învăţământ bocșene îmbrățișează primăvara în haine noi. După o perioadă lungă în care s-au degradat vizibil, unitățile de învățământ din Bocșa au intrat în lumină. La început de primăvară, planurile puse pe hârtie în prima lună a anului încep să se materializeze.

 Acesta este și cazul Liceului Tata Oancea, unde elevii au învățat ani la rândul în condiții mizere, încălzindu-se la cuptoare vechi și nesigure. Poate cea mai mare investiție făcută până acum pentru învățământul bocșean a fost înlocuirea acelor cuptoare pe lemne cu două centrale ultramoderne care să acopere nevoile celor peste 200 de elevi care își desfășoară activitatea acolo.

Lucrările la montarea centralei au fost demarate încă de la începutul lunii februarie, iar în momentul de față investiția este finalizată. Cu toate că elevii de la Tata Oancea trebuiau să se bucure de noul sistem de încălzire din prima săptămână a lunii martie, marele eveniment a fost amânat pentru câteva zile din cauza unor reglaje ce mai trebuiau făcute de specialişti. Pentru că se vrea ca noile centrale să funcționeze la capacitatea maximă, au trebuit modificate o serie de legături tehnice.

„Investiția, în momentul de față, este finalizată. Am amânat puțin inaugurarea pentru că inițial nu a funcționat așa cum ne-am fi dorit noi. Vrem să folosim la maximum aceste două centrale. Un inginer de la firma care ne-a donat centralele a venit la fața locului și ne-a arătat cum ar trebui să funcționeze acestea în condiții optime și cu randament maxim. Am realizat aceste modificări, urmând ca de acum încolo să funcționeze la parametri normali”, a explicat primarul Eugen Cismăneanțu.

centrale scoli bocsa

Achiziționarea și montarea centralelor au fost posibile doar cu sprijinul Fundației Trimful Inimii, prin intermediul căreia administrația locală a obținut o astfel de donație din partea elvețienilor. Tot Fundația Triumful Inimii a pus la dispoziție și caloriferele și utilajele aferente necesare pentru montarea centralelor. Această investiție este una așteptată cu sufletul la gură atât de cadre didactice și elevi, cât și de părinți. Cu toate că sălile de clasă n-au scăpat încă de vechile cuptoare, în doar câteva zile cele două centrale vor fi inaugurate, iar condițiile de studiu din cadrul unității de învățământ vor scăpa de ,,corigență”.

„Este un pas mult așteptat de către părinți în mod special, pentru că numai părinte să nu fii în situația în care trebuie să îți trimiți copilul de clasa întâi să învețe într-o școală neîncălzită”, a mai menționat edilul-șef.

banner 970 x 250