Cât mai durează șantierele deschise în școlile din Reșița?

liliana dacica directia invatamant primaria resita

Mai multe unități de învățământ din Reșița se află în șantier. Responsabilii de proiect au vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre stadiul acestor lucrări și despre momentul în care elevii și preșcolarii se vor reîntoarce în noile unități de învățământ.

La «Mihai Peia» inaugurăm undeva în jurul datei de 20 decembrie. La Școala 7 s-a inaugurat un corp de clădire, urmând să finalizăm și corpul B, sau corpul Școlii Gimnazială Nr. 10 cum o cunoaște toată lumea, ca să putem închide proiectul și aici. S-a făcut și amenajarea curții, și sala de sport, și sala cea mică, suntem pe final și aici cu lucrările și încercăm, undeva la început de ianuarie, să închidem și acolo lucrările. Și, desigur, la Școala Gimnazială Nr. 9, se vor finaliza tot la sfârșitul acestui an, mai puțin curtea, care nu a fost prinsă în proiectul de reabilitare. La Generală 8 sunt finalizate sălile de clasă, noi acolo începând cu data de 18 vom monta și echipamentele IT, vin dotările, s-a făcut deja și igienizarea acestor clase și, din ceea ce am înțeles de la constructor, încearcă să încheie clădirea școlii spre finalul acestui an, urmând ca în ianuarie și în perioada următoare să se concentreze pe after-school, sală de sport și acel teren sintetic de sport”, a declarat Liliana Dacica, șefa Direcției Generale Învățământ, Cultură, Tineret, Sport și Culte din cadrul Primăriei Reșița.

În ceea ce privește stadiul lucrărilor de la grădinițele și școlile din Mociur și Dealul Mare, Dacica a precizat: „Suntem în lucru și cu grădinițele. După cum se cunoaște deja, Grădinița «Dumbrava minunată» a fost redată copiilor, avem «Floarea Soarelui» care se dorește a fi gata tot la finele acestui an, grădinița și școala din Mociur suntem gata cu ele, urmând să recepționăm și aici lucrările. La Școala primară și grădinița din Dealu Mare ne apropiem și aici de final. Din păcate, nu o să fie terminate în decembrie, tot în perioada de început a anului viitor”.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Lucrările de modernizare a acestor școli și grădinițe au fost realizate de municipalitate prin proiecte cu finanțare europeană. Pentru fiecare investiție, cofinanțarea Primăriei Reșița a fost de cel puțin 2%. Până la finalul anului viitor, Primăria Reșița va dota toate unitățile de învățământ cu mobilier, materiale didactice și echipamente IT. Investiția va fi realizată tot printr-un proiect european, a cărui valoare se ridica la circa cinci milioane de euro. Banii se vor îndrepta cu precădere înspre unitățile de învățământ asupra cărora s-a intervenit doar cu lucrări de modernizare, în proiecte nefiind prevăzute și fonduri pentru dotări.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/