Cât de calitativă este viața timișorenilor? Noi date ale barometrului, prezentate la UVT

barometru uvt
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

UVT și Primăria Timișoara organizează conferința de prezentare a noului val de date din cadrul studiului multianual „Barometrul calității vieții în Municipiul Timișoara”.

Noile date ale barometrului anual vor fi prezentate marți, în 11 iulie, de la ora 11. Acestea reflectă cea mai recentă etapă de măsurare și diagnoză sociologică desfășurată în comunitatea timișoreană în perioada noiembrie 2022 – martie 2023.

Scopul cercetării este să susțină administrația publică locală și toți ceilalți actori responsabili pe diversele domenii de interes local în înțelegerea nivelului și dinamicii diferitelor aspecte ale calității vieții timișorenilor. Rezultatele obținute oferă ghidaje pentru politicile publice viitoare și contribuie la optimizarea impactului proiectelor de investiții publice ale orașului.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Cercetători în sociologie, geografie socială și științe ale comunicării de la Universitatea de Vest din Timișoara au dezvoltat, în colaborare cu Primăria Timișoara, un instrument de măsurare a percepției oamenilor față de calitatea vieții lor în comunitate, conform normelor metodologice în domeniu, pe un eșantion reprezentativ.

Chestionarul este structurat pe analiza celor cinci dimensiuni utilizate în cadrul Eurobarometrului Quality of Life in European Cities: satisfacţia cu privire la condiţiile de viaţă din oraş, opinia oamenilor despre oraşul lor, satisfacţia cu privire la problemele de mediu, satisfacţia cu privire la viaţa personală şi identificarea celor mai importante trei probleme ale oraşului.

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/