Case noi! Primăria Lugoj construiește 50 de locuințe sociale!

locuinte sociale lugoj herendesti
Cuib de vise 1000x100

Situat la ieșirea din Lugoj, pe strada Herendeștiului, Cartierul Mondial-Bocșei a ajuns una din cele mai defavorizate zone ale orașului, mai ales din punct de vedere edilitar.

Casele cartierului au fost construite în perioada interbelică de către renumitul industriaș lugojean Jakob Muschong, pentru muncitorii care lucrau în fabrica sa de țiglă și cărămidă situată în apropiere.

În timp aceste case s-au tot deteriorat, iar după schimbarea de regim politic din 1989 au fost făcute numeroase proiecte de reabilitare și modernizare a clădirilor și utilităților din acest cartier, dar din păcate niciunul nu s-a concretizat.

La rândul său, actuala administrație lugojeană a întocmit mai multe proiecte de finanțare, iar cel  pentru acest cartier, a fost deja aprobat. Astfel, după cum a anunțat fostul primar Claudiu Buciu, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice si Administrației, Cseke Attila, a semnat recent contractul de finanțare pentru construcția a 50 de locuințe sociale în Lugoj, care vor fi situate în Cartierul Mondial-Bocșei. Valoarea totală a investiției este de 16.543.531,21 lei (inclusiv TVA).

publicitate si promovare in ziar

Proiectarea va dura maximum patru luni calendaristice, urmând ca execuția efectivă să dureze maximum 16 luni calendaristice. Proiectul vizează o suprafață totală de 18.217 metri pătrați. Suprafața construită desfășurată va fi de 3.000 mp, rezultând o suprafață medie de 60 mp pentru fiecare locuință. De asemenea, 30 de locuințe vor fi realizate în regim parter, iar celelalte 20 în regim de parter cu mansardă. Totodată vor fi amenajate și 50 de locuri de parcare, un parc și un loc de joacă. Primăria va asigura și utilitățile necesare (apă, canal, gaz, energie electrică), precum și rețeaua de iluminat public.

„Le mulțumim pe această cale consultanților, proiectanților precum și tuturor colegilor din primărie care au fost implicați în această reușită”, a concluzionat Claudiu Buciu.

De altfel, municipiul Lugoj mai are aprobate și alte finanțări din partea Guvernului: 17.028.164,99 lei pentru, reabilitarea Podului de Fier, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, respectiv, 21.667.344,45 lei, prin PNNR, pentru construirea unei creșe moderne, pe strada Gheorghe Doja, vizavi de spital. În plus, Primăria Lugoj a mai solicitat suma de 18.871.836 lei, prin același program „Anghel Saligny” pentru reabilitarea Podului de Beton, care nu a mai fost reparat de câteva decenii, de prin anii ’80.

publicitate banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/