Cascadă de amenzi pentru reșițeni! Primăria își ia camere de supraveghere inteligente!

explo 1000x200

După amenzile pentru parcare pe trotuar, cele pentru câini ori pentru aruncat gunoiul în loc nepermis, urmează și amenzile pentru depășirea vitezei, tăiatul liniei continue sau neoprirea regulamentară la semafor. De astă dată, Ovidiu Almăjan le vine de hac reșițenilor.

Direcția pentru Repararea și Întreținerea Patrimoniului Consiliului Local Reșița a început deja demersurile pentru achiziționarea a aproximativ 20 de camere de supraveghere inteligente care vor fi montate în oraș. Directorul Ovidiu Almăjan spune că, în zonele rezidențiale, sunt șoferi care depășesc nepermis de mult viteza legală, circulând și cu 80 de km/h!

„Camerele vor ajunge în câteva luni, cât de repede. Este o chestiune ardentă în zone rezidențiale”, spune Ovidiu Almăjan, care nu poate estima dacă până la vară ori până la toamnă acestea vor fi funcționale.

Calcularea vitezei se face fără folosirea undelor radar. Noile camere vor ține cont exclusiv de timpul în care este parcursă distanța dintre ele.

Computerul împarte imaginile capturate de camerele video în mai multe perimetre și stabilesc viteza reală în funcție de rapiditatea cu care mașina trece dintr-un perimetru în altul. Softul poate detecta inclusiv alte abateri de la Codul Rutier, depășiri pe linia continuă etc.

În aceste condiții ar fi excelent dacă Primăria Reșița își va face și o fabrică de hârtie, că la câte amenzi se prefigurează la orizont, polițiștii locali vor umbla cu sacii de topuri de procese-verbale după ei…

banner 970 x 250