Tot mai mulți locuitori din cartierele lugojene se plâng de proasta funcționare a iluminatului public pe timpul nopții. O problemă mai veche, rămasă și acum fără rezolvare, este în Micro I, în apropierea aleii care face legătura cu Strada Primăverii și cartierul Micro III. Acolo, becurile nici măcar nu mai apucă să se ardă, pentru că stâlpii cad singuri la pământ.
„Pe lângă stâlpul de iluminat, lipsă de câțiva ani, a mai căzut unul acum două săptămâni și a fost luat după ce am sunat eu la Primărie. În concluzie, acum acolo, la colțul cu Aleea Pinilor Numărul 8A, la ieșirea pe poteca îngustă către Strada Primăverii sunt doi stâlpi lipsă și unul fără abajur. E un loc circulat și cum e plin de infractori, oricând pot acționa, protejați de întuneric. Îl rog pe domnul primar să aibă în vedere și această problemă a iluminatului public în Micro I”, ne-a declarat Alivej Spirache, locuitor al acestui cartier.
Nu sunt nici măcar stâlpi
Probleme sunt și pe Splaiul Campionilor, în dreptul blocului 16, unde parcarea și accesul spre blocuri sunt în beznă, dar și pe strada Remus, la ieșirea din Lugoj, pe drumul Hezerișului. Locuitorii de-acolo nu mai au iluminat stradal de la sfârșitul anului trecut. „Nu mai avem curent din decembrie, de când au fost căderile acelea masive de zăpadă, cu toate că sunt doar patru becuri de înlocuit. Ne e teamă pentru siguranța copiilor. Lângă noi, în cartierul nou de pe strada Spinanței nici măcar nu sunt instalați stâlpii, iar noaptea, bezna e una totală”, ne-a spus un locuitor de pe strada Remus.
Probleme și în satul Măguri
Nemulțumiți sunt și romii din Măguri, sat aparținător Lugojului, cei care locuiesc în noul cartier Tapia. De aproape zece ani sunt păcăliți de administrația locală că vor avea lumină în case și pe străzi.
„Nu am primit decât promisiuni de la Primărie că problema se rezolvă. În zece ani nu am auzit decât vorbe în vânt și noi stăm cu generatoare proprii”, a declarat Ioan Căldăraș din Măguri.
La începutul acestui an, în Consiliul Local Lugoj a fost aprobat studiul de fezabilitate, indicatorii tehnico-economici și devizul general pentru obiectivul de investiții Zonă extindere sat Tapia – rețea alimentare energie electrică. Pentru a rezolva problema, în bugetul pentru acest an edilii au prevăzut suma de 700.000 de lei, necesară introducerii unei linii noi de curent în lungime de un kilometru și achiziționării unui transformator nou de 27 KV. Din 2019 au trecut deja opt luni, iar acolo nu s-a întâmplat nimic.