Cartele de urmărire a medicilor de la Spitalul Județean?!

cican adrian

Romeo Dunca și Nelu Popa insistă pentru monitorizarea prezenței medicilor în spitalul din Reșița, fiind revoltați că mulți dintre ei pleacă mult prea devreme acasă!

Șeful județului și primarul Reșiței îi reproșează managerului Alina Stancovici că nu implementează un sistem electronic care să contabilizeze câte ore stă personalul medical în spital și că nu a făcut restructurări. Adrian Cican, managerul Spitalului Municipal Orșova, le sugerează celor doi politicieni să-și caute de lucru în altă parte, iar dacă vor cu adevărat să fie de folos spitalului, atunci să plătească datoriile istorice ale acestuia. „Eu, la Orșova, am mărit personalul cu 35%. Am plecat de la venituri de 8 milioane de lei/an în 2017 și am ajuns în decembrie 2021 la 38 milioane de lei/an. În 2017 am avut 183 de angajați, iar în 2021 aveam 244. Ponderea salariilor reprezenta înainte 93%, iar acum reprezintă 64,9%! Îi spun domnului Dunca să știe că are un deficit de personal la Spitalul Județean de 367 de posturi, dacă ar fi după normarea corectă. Dacă aș fi în locul Alinei Stancovici, eu aș mai angaja încă 40 de medici.”, a comentat Cican la Express Live.

Managerul de la Orșova le recomandă lui Romeo Dunca și Nelu Popa să-și schimbe optica deoarece un spital public nu poate fi manageriat ca o firmă privată. „Eu am trecut prin ce trece Alina Stancovici de mai multe ori. Ministrul Tătaru m-a executat politic, nu l-a interesat performanța, la fel și prefectul de atunci din Caraș-Severin. M-a supărat că domnul Dunca și domnul Popa vorbeau de eficiență, de rentabilitate, vorbeau de lucruri ca și cum le-ar ști. Ca să faci performanța trebuie să începi de la zero. Ei trebuie să înceapă de la 0. Acum au 20 de milioane de lei datorie la Spitalul Județean din Reșița. Eu aș fi făcut așa: deblochez conturile spitalului, dar vreau performanță și stabilim criterii de performanță. Dacă după un an nu performezi, ne strângem mâna. Eu aș achita datoriile și aș obliga spitalul din acest moment să se autofinanțeze. Mai puțin investițiile și utilitățile. Ei au nevoie de sistem de cartele de urmărire a medicilor?! Ei ar trebui să cheme medicii la masă și să spună că e momentul zero, că din acest moment trebuie să își facă datoria. Le plătești datoriile și împreună cu managerul faci un plan de redresare și creionare a veniturilor. Trebuie mereu să schimbi structura spitalului, să mărești capacitatea secțiilor cu adresabilitate mare în detrimentul celor care au o adresabilitate mai mică.”, a comentat Adrian Cican.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/