Care sunt farmaciile din Caraș-Severin de unde se pot ridica pastilele de iodură de potasiu?

iodura de potasiu

Ministerul Sănătății a demarat campania de informare cu privire la administrarea comprimatelor de iodură de potasiu. Pe lângă mesajele de informare distribuite prin mijloace media, au fost anunțate și farmaciile de unde vor putea fi ridicate medicamentele pe baza prescripției de la medicul de familie.

Ministerul Sănătății a elaborat Ghidul de Informare Generală care stabilește condițiile în care se administrează iodura de potasiu de 65 mg, dozele recomandate, cum și când se instituie tratamentul. Comprimatele de iodură de potasiu se administrează numai în cazul expunerii la iod radioactiv ca urmare a unui incident nuclear, în primele 6 ore după anunțul autorităților, în doză unică. Se va administra numai doza recomandată pentru fiecare categorie de vârstă.

Ghidul de Informare Generală poate fi consultat AICI.

Medicamentele vor fi eliberate de farmacii pe baza unei rețete de la medicul de familie în urma unei consultații. La farmacie, fiecare pacient sau aparținător va completa Acordul pacientului, care va fi păstrat la farmacie împreună cu rețeta în original.

publicitate ziar expresb 1000x100

lista farmacii iod

Pentru mai multe informații, Ministerul Sănătății pune la dispoziția publicului adresa de e-mail iodura@ms.ro.