Aleșii din Lugoj au aprobat recent criteriile pentru stabilirea ordinii de prioritate în soluționarea cererilor de locuințe și în repartizarea lor pentru tineri.
Primul criteriu de acces este ca titularul cererii de repartizare a unei locuințe pentru tineri, destinată închirierii, să fie major, în vârstă de până la 35 de ani, la data depuneri cererii și să poată primi repartiție pentru locuință, în cel mult 60 de luni de la împlinirea acestei vârste. Cererea de locuință se efectuează numai individual și în nume propriu. Titularul cererii de locuință și ceilalți membri ai familiei acestuia (soț/soție, copii și sau alte persoane aflate în întreținerea acestuia) trebuie să nu dețină și să nu fi deținut o altă locuință în proprietate și/sau să nu fie beneficiarul unei alte locuințe cu chirie, proprietate de stat, proprietate a unității administrativ – teritoriale sau a unității în care își desfășoară activitatea, în municipiul Lugoj. Titularul cererii de locuință trebuie să își desfășoare activitatea în municipiul Lugoj. Repartizarea locuințelor se face în limita fondului disponibil, luându-se în considerare atât locuințele libere din fondul existent, cât și locuințele ce urmează a fi finalizate în cadrul unor obiective de investiții aprobate. Solicitanții care nu au primit locuințe, pot primi repartiții în anii următori, în limita fondului disponibil în fiecare an și în noua ordine de prioritate stabilită.
Lista de priorități, stabilită anual
Criteriile de ierarhizare stabilite prin punctaj sunt: situația locativă actuală, starea civilă actuală, starea de sănătate actuală, vechimea cererii solicitantului, nivelul de studii și/sau pregătire profesională, situații locative sau sociale deosebite (dacă provine din case de ocrotire socială, tineri care au adoptat sau adoptă copii sau au fost evacuați din case naționalizate) și venitul mediu net lunar pe membru de familie. În caz de egalitate, diferența o face starea spațiului locativ la momentul depunerii cererii, apoi vechimea cererii și, dacă egalitatea persistă, criteriile de protecție social: starea civilă și cea de sănătate.
Industria de cybersecurity a trecut de mult de granița unui simplu „lux” tehnologic, a devenit o necesitate absolută într-o lume interconectată, în care riscurile și atacurile cibernetice se multiplică...
Premiera teatrului reșițean, jucată în serile de joi și vineri, spune o poveste banală însă cu ramificații profunde pentru fiecare dintre noi. Regizorul Mark Cristopher Demeter își amintește propria-i...
CYBER FORUM 2024 – Timișoara devine capitala securității cibernetice, pe 14-15 noiembrie, 2024
Tel./Fax: 0355.429.481
WhatsApp: 0723.101.061
contact@expressdebanat.ro
publicitate@expressdebanat.ro
Reșița, Str. Făgărașului Nr. 10
Toate drepturile rezervate. © 2024 Express de Banat. ISSN 2248 – 1281