Care este relația dintre artă și public? Un nou proiect artistic se derulează la Timișoara

art and the public
1000x100 (1)

Art and the Public, un nou proiect artistic inițiat de Arta în comunitate în colaborare cu Baraka Artist run space și Asociația Art Today, va avea loc la Timișoara. Evenimentul își dorește să chestioneze relația dintre artă și public.

„Arta și publicul” va fi un eveniment deschis în care artiștii contemporani împreună cu publicul prezent, vor dezbate importanța popularizării artei și menținerea structurilor și spațiilor creative alternative.

Va avea loc o acțiune artistică, precum și un workshop prin care grupul de artiști va interacționa cu publicul. Acest eveniment este organizat de un grup de 9 artiștii din Plovdiv (Bulgaria), care se află în Timișoara prin proiectul RE:Connect inițiat de Asociația Art Today.

expressheadergeneral (1)

Evenimentul se desfășoară în 30 noiembrie, de la ora 17, la Baraka Artist-run space (str. Popa Șapcă Nr. 5, Timișoara) și este susținut de proiectul Arta în comunitate.

Proiectul Arta în comunitate este organizat de Uniunea Artiștilor Plastici Filiala Timișoara în parteneriat cu studioul artouching. Proiectul este finanțat prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunităţi Timişoara. Fondul pentru un viitor mai bun în comunităţi este un program coordonat la nivel național de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România – FFCR, finanțat de Lidl Romania și implementat la nivel local de Fundaţia Comunitară Timişoara.