Carduri de energie pentru peste 4 milioane de români nevoiași! Când ajung primii bani la beneficiari?

elderly woman with a walking stick

Prima parte a banilor pe care Guvernul îi direcționează spre persoanele cu venituri reduse pentru ca acestea să poată plăti facturile la energie vor ajunge la destinație în această lună, anunță deputatul Dumitru Rujan. Peste 4 milioane de români vor beneficia de sprijinul în valoare de 1.400 de lei.

Guvernul va asigura 1.400 lei din plata facturilor la energie din acest an pentru categoriile vulnerabile de cetățeni. Ajutorul va fi distribuit în două tranșe, a câte 700 lei. „Prima parte se trimite beneficiarilor chiar în această lună, iar cealaltă va fi acordată în luna septembrie a acestui an. Cu aceste fonduri vor putea fi achitate facturi curente sau restante la electricitate, gaz și încălzire (indiferent de sursă).”, anunță deputatul Dumitru Rujan.

Parlamentarul cărășean detaliază cine sunt beneficiarii acestui sprijin: pensionarii cu venituri sub 2.000 lei și în vârstă de cel puțin 60 ani, pensionarii pe bază de invaliditate cu venituri sub 2.000 lei, persoanele cu handicap de la mediu în sus (cu același prag maxim al venitului lunar), familiile care primesc alocație de susținere și persoanele care încasează ajutoare sociale. Cardurile de energie vor ajunge la peste patru milioane de oameni, care locuiesc în circa 2,8 milioane de gospodării.

Bugetul total al programului este de 4 miliarde de lei, bani obținuți din fondurile europene.

1000x100 (5)