Carburanții pentru STPT, aproape 20 de milioane de lei

Autobuze STPT

STPT este dispusă să plătească aproape 20 de milioane de lei pentru carburanții pentru un an. Asta deși pe străzi circulă tot mai multe autobuze electrice.

Autobuzele și troleibuzele au nevoie de 3 milioane de litri de carburant. Societatea de Transport Public Timișoara a lansat o licitație de 19,8 milioane de lei, fără TVA, pentru a achiziționa 2,9 milioane de litri de motorină Euro 5 și 40.000 de litri de benzină. Combustibilii ar trebui să ajungă timp de un an.

În Timișoara circulă deja mai multe autobuze electrice, toate cele 44 cumpărate de administrația locală ajungând în orașul de pe Bega la final de iulie. Cel puțin teoretic, acestea ar trebui să le înlocuiască pe cele vechi, care circulă pe benzină sau motorină.

1000x200 dacus 02

„Rezultatele nu se văd peste noapte, doar litru cu litru”

În luna mai, primarul Dominic Fritz anunța că a reușit să reducă consumul de combustibil de la STPT. Acesta spunea că furtul din rezervoare reprezintă o mare „gaură” în bugetul societății.

„De când a început anul, am redus consumul de carburant la STPT cu 56.500 litri față de anul trecut. Ca să oprim furtul din rezervoare, am montat în fiecare autobuz un aparat care monitorizează locația prin GPS și care ne spune volumul de carburant din rezervor. De când am implementat noul sistem, ca prin minune, s-a redus consumul lunar pentru fiecare kilometru circulat cu până la 10%. Mesajul este clar: când e vorba de banii timișorenilor, nu ne uităm în altă parte. Gata cu căpușarea societăților primăriei. (..) Rezultatele nu se văd peste noapte, doar litru cu litru”, transmitea, în 10 mai, primarul Timișoarei.

publicitate si promovare online banner maxagro