Caravana „Semințe cu suflet” oprește la Reșița!

caravana seminte cu suflet

Un eveniment dedicat cultivatorilor de legume și nu numai ajunge în orașul de pe Bârzava, la finalul săptămânii viitoare.

Caravana „Semințe cu suflet”, inițiată în urmă cu mai mulți ani de către un grup de voluntari cu scopul de a promova semințele autohtone de legume și fructe, ajunge și în Caraș-Severin, la Reșița, în 8 aprilie.

În cadrul evenimentului, care va avea loc la Direcția Județeană Agricolă Caraș-Severin, din Piața Republicii Nr. 28, între orele 10.00 și 13.00, se vor dona semințe sau se va putea face schimb de semințe și alt material vegetal. Cei interesați vor găsi la târg semințe de plante de grădină, mai precis, legume din diferite soiuri autohtone (roșii, ardei, castraveți etc.), dar și semințe pentru flori, plante ornamentale ori pomi.

„Sunt voluntari din toată țara, dar și din Republica Moldova și Serbia, oameni cu suflet mare care oferă gratis semințe românești pentru perpetuarea soiurilor de calitate. Sunt dăruite din suflet, fără a cere nimic în schimb, dar cu condiția și cu conștiința fiecăruia de a fi semănate, multiplicate și dăruite mai departe. Nu ezitați să dați o mână de ajutor dacă doriți să donați din surplusul de semințe pe care îl aveți, așa că invităm și alți donatori de semințe din zona județului nostru să împărțim și să oferim mai departe semințe sănătoase, semințe românești, semințe adaptate la zona de cultură a arealului bănățean.”, este mesajul directorului adjunct al Direcției Agricole Caraș-Severin, Adina Bâte, pentru legumicultorii cărășeni.