Caravana sănătății ajunge la Reșița. Academia Kinderland te așteaptă!

Vino alături de copilul tău, la Reșița, la Caravana Akademia Kinderland, în parcarea Kaufland. Sunteți invitați alături de cei mici, pentru a învăța prin jocuri unice interactive despre alimentația sănătoasă.

Caravana Akademia Kinderland, locul în care copiii învață cum să se hrănească sănătos, ajunge în această săptămână la Reșița, iar porțile evenimentului vor fi deschise de marți, 21 august, până luni, 28 august. Intrarea este liberă și se face în intervalul orar 10:00-18:00, în grupuri de maximum 5 persoane. La activitățile Akademiei Kinderland pot participa copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 14 ani.

Școala-muzeu în aer liber: educație interactivă pentru nutriție corectă

Butaforii, fructe și legume sub formă de exponate gigant, stații de explorat, jocuri pe tabletă, informații și curiozități despre toate categoriile de alimente – toate acestea sunt disponibile la Caravană, unde cei mici vor învăța prin metode nonformale și interactive despre alimentația corectă.
”Detectivul de zahăr”, ”Farfuria ideală”, ”Super eroul K”, ”Kinder Bike” sunt câteva dintre jocurile pe care cei mici le vor descoperi, alături de multe module informative, ca ”Piramida alimentară”, ”Fii atent la ce bei” sau ”Tuburile digestive”.

Copiii vor fi îndrumați de personal prin stațiile decorate atractiv, unde vor afla cum arată farfuria ideală, cum funcționează corpul uman în raport cu mâncarea, cum se combină corect alimentele, ce înseamnă gustare sănătoasă și cum să evite risipa alimentară – toate explicate pe înțelesul copiilor.

Caravana este parte a programului Akademia Kinderland, desfășurat de Kaufland România și Asociația pentru Responsabilitate Socială PLAN B pentru al șaselea an la rând. Programul sprijină părinții în eforturile de a-i ajuta pe cei mici să deprindă obiceiuri sănătoase, cu impact pe termen lung în starea de sănătate și dezvoltarea armonioasă.

65% dintre copiii cu vârsta până la 14 ani consumă dulciuri zilnic, în timp ce 43% consumă băuturi carbogazoase o dată pe săptămână sau mai des, potrivit sondajului național privind comportamentul alimentar al copiilor, realizat recent de Kaufland și Plan B. Totodată, 3 din 10 părinți susțin, în cadrul aceleiași cercetări, că cei mici nu mănâncă fructe proaspete zilnic sau aproape zilnic.

AKADEMIA KINDERLAND, disponibilă și sub formă de aplicație mobilă

Copiii pot regăsi jocurile din cadrul Akademiei Kinderland și în format virtual, sub forma unei aplicații care poate fi descărcată gratuit pe tablete și smartphone din AppStore și Google Play. De asemenea, cei mici se pot juca și pe laptop sau desktop accesând www.akademiakinderland.ro .

Din 2018, Akademia Kinderland oferă acces la educație nutrițională pentru copiii din întreaga țară. Caravana jocurilor despre alimentație sănătoasă a ajuns în 23 de orașe, unde peste
60.000 de copii au beneficiat până în prezent de informații care i-au ajutat să-și construiască obiceiuri alimentare corecte.

vizual akakdemia kinderland

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/