Cărăşenii sunt aşteptaţi la ceremoniile de 1 Decembrie

Oficialităţile locale organizează astăzi manifestările obişnuite dedicate Zilei Naţionale a României. La Reşiţa ceremonia publică începe la ora 11.00, în timp ce caransebeşenii se vor strânge în Piaţa Revoluţiei la ora 13.00.

Primăria Reşiţa, alături de Garnizoana Reşiţa, va  organiza ceremonia dedicată  „Zilei  Naţionale a României”, la ora 11.00, în Centrul Civic. „Sunt invitaţi să participe cetăţenii municipiului Reşiţa, reprezentanţii autorităţilor publice locale, cei ai partidelor politice, asociaţiilor, ligilor şi fundaţiilor, veterani de război, cadrele militare în rezervă şi în retragere, elevi, studenţi şi reprezentanţi ai mass-media”, a precizat Marius Bălean, purtător de cuvânt al Primăriei Reşiţa.

La Caransebeş, Ziua Naţională coincide cu un alt eveniment special. După manifestările oficiale care încep la ora 13.00, se va inaugura Arcul Unităţii Spiritual Creştine, un monument cu totul deosebit, pentru că este construit în locul cel mai apropiat din lume dintre o bisercă ortodoxă şi una catolică. După sfinţirea monumentului, se va servi masa tradiţională, apoi publicul se va delecta cu spectacole de muzică populară şi uşoară. Sfârşitul evenimentului organizat de Casa de Cultură „George Suru” va fi marcat printr-o retragere cu torţe.