Cărăşenii pot prinde un loc de muncă în Europa: sunt peste 350 de posibilităţi prin EURES

Factori poştali, asistenţi medicali, bucătari sau specialişti IT – cărăşenii care vor să muncească în străinătate au o ofertă bogată din care pot alege. Locurile de muncă oferite prin reţeaua EURES se pot modifica săptămânal sau chiar zilnic, în funcţie de ofertele venite din partea angajatorilor din Spaţiul Economic European.

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în parteneriat cu EURES, vine în întâmpinarea celor care vor să muncească în străinătate cu 357 de locuri de muncă vacante pentru români. Pe eures.anofm.ro, cele mai multe posturi sunt în Germania, peste 190. Urmează Marea Britanie cu 78 şi Irlanda cu 37.

 Şi direct prin reţeaua EURES a Uniunii Europene sunt disponibile peste 100 de posturi de asistent medical, pe diferite departamente din cadrul unităţilor spitaliceşti din Europa, aceasta fiind ocupaţia cea mai căutată de angajatori din ţări precum Norvegia, Germania, Marea Britanie sau Franţa. De cealaltă parte, cei care intră pe site-ul EURES caută un job în secretariat/administrativ – peste 1180, doresc să fie chelneri/chelneriţe – peste 1100 sau vor să predea o limbă străină – peste 1000. Statisticile EURES mai arată că 1816 companii ofereau 1885 de locuri de muncă în 11 august 2014. Aproape 7800 de solicitări de informaţii au fost trimise pentru aceste posturi, adică o medie de 4 solicitări/post.