Cărășenii înscriși în Programul „Tomata” livrează în piețe legume sigure pentru consum

rosii farliug
promovare online Timisoara Casa Auto

Susțin reprezentanții Direcției Agricole Caraș-Severin, care ne încurajează să nu ocolim legumele românești.

Din cei 25 de legumicultori intrați în Programul „Tomata” 2023, cel de susținere a producției românești de roșii în spații protejate, 4 dintre aceștia au ieșit cu legumele pe piață până în prezent, spun reprezentanții Direcției Județene Agricole.

Pe lângă verificările făcute în teren de reprezentanții Direcției Agricole Caraș-Severin (DAJ) și cei ai Agenției Județene de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), cărășenii înscriși în acest program au fost „vizitați” și de inspectorii Oficiului Fitosanitar, în vederea determinării reziduurilor de pesticide. Iar rezultatele din laborator arată că: „Analizele efectuate de Laboratorul pentru Controlul Reziduurilor de Pesticide în Plante și Produse Vegetale București denotă faptul că tomatele furnizate pe piață sunt sigure pentru consumul uman, rezultatul reziduurilor de pesticide având valoarea zero. Așa că, haideți, să consumăm produse românești și să susținem producătorii locali!”, spune directorul adjunct al DAJ Caraș-Severin, Adina Bâte.

promovare banner maxagro

Bâte mai precizează că verificările în solariile producătorilor de tomate nu se vor în cheia aici, ci vor continua, acestea fiind făcute, ca și până acum, de echipe mixte constituire din reprezentanți ai DAJ și APIA.

publicitate tmc 640