Doctorul Adrian Bădescu, președintele Clubului Economic Nord-American, a deschis larg poarta Banatului de Munte pentru investiții importante, prefectul Dragomir, președintele Dunca și primarul Popa jucând rolurile unor veritabili agenți de vânzări!
La inițiativa North-American Economic Club, cluburile economice reunite din Vestul României (Clubul Economic German, Clubul Economic Francez, Camera de Comerț Italiană și Clubul Economic Nord- American) au organizat aseară, la Restaurantul Sky din Timișoara, evenimentul „Caraș-Severin, The Investitor´s Book”. Evenimentul s-a desfășurat sub forma unei sesiuni de lucru în care au fost prezentate și evaluate oportunitățile de investiții în Caraș-Severin, toate acestea urmând să facă parte dintr-un manual adresat investitorilor potențiali, care va fi înaintat mediului diplomatic de la București.
Prefectul Ioan Dragomir, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, și primarul municipiului Reșița, Nelu Popa, au fost puși față în față cu reprezentații unor companii de top, cu președinții cluburilor economice din cele mai dezvoltate țări și, împreună, au făcut lobby pentru Caraș-Severin, pentru Banatul de Munte, așa cum nu s-a mai întâmplat vreodată, lucru subliniat de reprezentantul Guvernului României. S-au alăturat lor câțiva oameni de mare valoare plecați de pe meleaguri cărășene, academicianul Ioan Păun Otiman, reprezentând Academia Română, reputatul cardiolog Sorin Pescariu și Paul Purea, medicul care a făcut minuni cu bisturiul atâția ani în Germania.
Caraș-Severinul a fost „vândut” aseară la Timișoara drept cel mai frumos județ din România, iar potențialul i-a fost descris de ca și cum n-ar exista niciunde un loc mai prielnic investițiilor. Dragomir, Dunca și Popa și-au făcut excelent treaba, drept dovadă numărul mare de întrebări ridicate pe chestiuni concrete. S-au schimbat contacte, s-au lansat investiții și în perioada imediat următoare unii dintre invitații serii trecute sunt invitați să cunoască Banatul Montan la fața locului.
„A fost o întâlnire a reprezentanților cluburilor economice, a investitorilor străini, cu decidenții județului Caraș-Severin. A fost o întâlnire interesantă, județul le-a fost prezentat investitorilor străini, companiilor care doresc să investească. Județul Caraș-Severin are un potențial enorm în momentul de față și merită să fie promovat și să fie cunoscut la nivelul ambasadelor și al investitorilor din străinătate, dar și din România. Nu știam că e pentru prima dată când cei trei decidenți sunt împreună la o astfel de masă, dar mă bucur mult. E un interes comun de promovare a întregului Banat, a întregii regiuni de Vest. Creștem împreună, o putem face foarte frumos. E adevărat că sediile tuturor consulatelor onorifice, 20 la număr, și ale celor 4 cluburi economice, sunt toate în Timișoara, dar e firesc ca investitorii să fie interesați de partea cealaltă a Banatului, de Banatul Montan. Sperăm să se vadă efectele în 5-10 ani. Cu siguranță nu se văd într-o lună, dar trebuie să promovăm în continuare potențialul Caraș-Severinului.”, a spus Adrian Bădescu pentru Express de Banat, partener media oficial al evenimentului.
Primarul Nelu Popa i-a invitat pe toți cei prezenți să cunoască mai bine Banatul de Munte într-o excursie pe două roți, dar pe câțiva dintre investitorii întâlniți aseară, precum și pe Peter Hochmut, președintele Clubului Economic German, pe Dorin Miron, președintele Clubului Economic Francez, și pe Vincenzo Moderno, vicepreședintele Camerei de Comerț Italiene în România, îi așteaptă în biroul său pentru a parafa noi investiții în Reșița. „A fost o întâlnire facilitată de doctorul Adrian Bădescu, căruia îi mulțumesc pe această cale, o întâlnire inedită. Au fost reprezentați ai firmelor din Germania, Franța, Italia și SUA, continentul nord-american. Am avut bucuria să prezint oportunitățile din Reșița și din Caraș-Severin celor prezenți, alături de prefectul Ioan Dragomir și de colegul meu de la Consiliul Județean, Romeo Dunca. I-am invitat să vină să vadă frumusețile și oportunitățile pe care le avem, facilitățile pe care le oferim investitorilor. Sperăm să avem bucuria să găzduim cel puțin una din aceste patru entități la Reșița în următoarea perioadă de timp. Am ochit și doi-trei investitori pe care noi ni i-am dori în Reșița, am avut deja câteva discuții cu ei și sper să-i am în Reșița în săptămânile următoare.”, a concluzionat edilul-șef al Reșiței la finalul evenimentului.
De ce a fost nevoie ca o astfel de oportunitate să fie creată județului Caraș-Severin la Timișoara, de Adrian Bădescu, de North-American Economic Club și de celelalte cluburi economice, în timp ce decidenții din Caraș-Severin sunt angrenați mai tot timpul în răfuieli politice? A găsit răspuns președintele Dunca: „Probabil că de aici se vede mai bine potențialul județului, e mai bine văzută activitatea administrativă. Foarte multe companii serioase, mari, se uită către potențialul de dezvoltare al Caraș-Severinului.”
„Caraș-Severin, The Investitor´s Book” e într-adevăr o șansă importantă pentru Banatul de Munte. Și tocmai pentru că evenimentul de aseară, de la Timișoara, poate schimba perspectiva, vom reveni pe larg, dezvăluind cum a fost „vândut” județul companiilor din SUA, Mexic, Canada, Germania, Franța și Italia.