Caraș-Severinul rămâne cu jumătatea săracă a Clisurii Dunării! Toți banii, spre Mehedinți!

Privit ca o mare speranță pentru dezvoltarea localităților cărășene de pe malul Dunării, în realitate, Grupul de Acțiune Locală Clisura Dunării ar putea accentua și mai mult antiteza și discrepanțele care există astăzi între Clisura din Mehedinți și Clisura din Caraș-Severin!

Cel puțin asta cred reprezentanții mai multor administrații publice cărășene cuprinse în acest GAL, chiar dacă, deocamdată, nimeni nu s-a exprimat public în acest sens. De discutat se discută însă de ceva vreme, iar temerile s-au intensificat zilele acestea, când au fost anunțate termenele de depunere a proiectelor ce pot fi finanțate prin acest GAL.

Teritoriul Grupului de Acţiune Locală Clisura Dunării se suprapune parţial peste teritoriul administrativ a două judeţe, Caraş-Severin şi Mehedinţi, şi totodată peste teritoriul a opt unităţi teritorial-administrative, situate între oraşele Moldova Nouă şi Orşova. În acest GAL sunt cuprinse localitățile cărășene Berzasca, Coronini, Sichevița, Gârnic și Șopotu Nou, iar din județul Mehedinți, Eșelnița, Dubova și Svinița. Atât administrațiile publice din aceste localități, cât și persoanele fizice sau juridice pot depune diferite proiecte pentru finanțare. Numai că ghidul după care se pot scrie aceste proiecte a fost postat pe site-ul GAL-ului abia acum două zile, iar până în 15 decembrie, data lansării sesiunii de depunere, nu e prea mult timp. Mai mult, în cinci zile, în cazul în care solicitările depășesc suma alocată GAL-ului Clisura Dunării, porțile se închid pentru alți posibil interesați.

În partea cărășeană a Clisurii se vorbește că unii dintre primari, în special cei din Mehedinți, ar fi știut din timp ce proiecte au șanse mai mari de finanțare și cum să le întocmească pentru a avea un punctaj maximal. Dacă lucrurile stau exact așa și zona cărășeană de Clisură va rămâne și mai mult în urma Dubovei sau a Eșelniței rămâne de văzut. Unele răspunsuri ar putea fi primite chiar joi, când e convocat Consiliul Director extins al GAL-ului pentru aprobarea apelurilor de selecție.

expresb 1000x100

 

Rămâi pe expressdebanat.ro! Revenim cu amănunte!