Caraș-Severin. Sancțiuni de peste 130.000 de lei aplicate de inspectorii de muncă

Inspector ITM în control.
stiri Timisoara Cuib de vise 1000x100

S-a lăsat din nou cu amenzi pentru angajatorii care activează pe raza județului, în urma „vizitelor” inspectorilor de muncă.

Inspectoratul Teritorial de Muncă al Județului Caraș-Severin a efectuat, în iunie, 182 de controale dintre care 124 în domeniul relațiilor de muncă și 58 în domeniul securității și sănătății în muncă, fiind dispuse angajatorilor 173 măsuri obligatorii de remediere a deficiențelor constatate. În urma acțiunilor de control au fost aplicate sancțiuni contravenționale în cuantum total de 130.500 de lei.

Potrivit ITM Caraș-Severin, printre principalele deficiențele constatate de inspectorii aflați în control se numără: primirea la muncă a salariatului fără încheierea în formă scrisă a contractului individual de muncă și fără transmiterea raportului de muncă în registrul general de evidență a salariaților (REVISAL); transmiterea de date eronate sau incomplete în REVISAL, inexistența trusei de prim-ajutor, nepurtarea echipamentului individual de protecție acordat de angajator, neîntocmirea planului de securitate și sănătate de către angajator lipsa autorizației de funcționare din punct de vedere al securității şi sănătății în muncă etc.

 Stiri angajari Timisoara STPT job 1000x200

De asemenea, au fost identificate cinci persoane care prestau muncă nedeclarată. „Patru dintre acestea nu aveau încheiate în formă scrisă contractele individuale de muncă, iar una a fost primită la muncă fără transmiterea elementelor raportului de muncă în REVISAL cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii. Cei trei angajatori sancționați pentru muncă nedeclarată activează în domeniul de activitate comerț, respectiv întreținerea și repararea autovehiculelor”, precizează conducerea ITM Caraș-Severin.

Stiri Timisoara Muzeul TM Stiri Timisoara
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/