Cu ghiozdane colorate, flori și multe emoții, așa a debutat noul an școlar în Caraș-Severin pentru cei 36.792 de elevi. Dintre aceștia, aproximativ 2.000 de preșcolari au făcut trecerea de la grădiniță la școală.
Clopoțelul a sunat astăzi în 402 unități de învățământ din Caraș-Severin. Reîntoarcea în bănci și revederea colegilor a fost pentru cei mai mulți elevi plină de emoție. Bucuria revederii s-a putut citi și pe chipurile profesorilor, pe ale căror mâini au intrat noi generații de elevi, cărora le vor îndruma pașii spre viitor.
La fel ca și în anii trecuți, conducerile unităților de învățământ și profesorii s-au pregătit cum au putut mai bine pentru a-și primi elevii la școală în clase cât mai atractive și prietenoase pentru elevi. Unii și-au întâmpinat elevii în casă nouă, cum este cazul Școlii Gimnaziale „Marius Șandru” din Reșița, recent reabilitată, modernizată și dotată cu mobilier de Primăria Reșița printr-un proiect european.
„Ne-am întors într-o școală modernă, la standarde europene. Vom avea în clase table interactive, vom avea videoproiectoare și tot ce implică o școală modernă. Lucrările au durat aproximativ un an și jumătate, dar totul a ieșit așa cum ne-am dorit, suntem mulțumiți de rezultat. Mai așteptăm câteva dotări, dar se vor face și acestea, pentru că nu se pot face toate într-o zi”, spune directorul Școlii Gimnaziale „Marius Șandru” din Reșița, prof. Mariana Drăghici.
Forfotă mare a fost și în curtea Școlii Gimnaziale Nr. 7 din Reșița, unitate de învățământ unde există cea mai mare populație școlară din județ, aici începând noul an un număr de 610 elevi (primar și gimnaziu) și 54 de preșcolari. Și pentru elevii de aici revenirea în bănci a fost o surpriză, reabilitarea corpului A fiind finalizată în această vară, urmând ca până la finalul acestui an să fie încheiate și lucrările la corpul B.
„Începem școala într-o clădire nouă, reabilitată grație Primăriei Reșița, căreia țin să-i mulțumesc, pentru că aceste proiecte accesate de administrația locală își văd rodul, noi suntem beneficiarii lor, iar clădirea este foarte frumoasă. Interiorul este foarte frumos. Am contribuit și noi cu Asociația Părinților, pentru că părinții ne sprijină și sunt întotdeauna alături de noi. Am pus acele rolete pe geamuri care sunt de culoare vișinie, pentru a ieși puțin din tonurile de gri și de alb, reușind astfel să dăm o pată de culoare. Fiecare învățătoare, fiecare dirigintă și-a pregătit sala de clasă. Niciuna nu seamănă cu cealaltă, fiecare este diferită pentru că, adevărul este că aici la Școala 7, nouă chiar ne pasă. Până la finalul anului credem noi că va fi gata și corpul B, astfel încât din ianuarie vom începe și aici activitatea cu ciclul primar, așa cum suntem obișnuiți, pentru că marele atu al școlii noastre este că avem două corpuri de clădire și ciclul primar este separat de ciclul gimnazial”, a declarat prof. Ileana Pomoja, directorul Școlii 7 din Reșița.
La început de an școlar, în mijlocul elevilor de la Școala 7 s-a aflat și directorul Casei Corpului Didactic Caraș-Severin, prof. Ionuț Gârtoi, fostul director adjunct al unității de învățământ.
„Am ținut să fiu alături în prima zi alături de elevii unde sunt și profesor pentru că iubesc copiii și mi-am dorit să le transmit un mesaj de încurajare pentru ceea ce urmează. Sunt sigur că vom avea parte de un an extraordinar, iar în ceea ce privește formarea, dacă este să vorbesc din perspectiva directorului Casei Corpului Didactic, îi aștept pe toți colegii mei, pentru că avem nevoie de formare, avem nevoie să învățăm metode și mijloace noi, pentru că avem școli moderne și vom beneficia de dotări moderne, așa că nu ne rămâne decât să îmbunătățim și mai mult actul didactic, pentru că toți acești factori vor duce implicit la rezultate bune pentru elevi și la creșterea actului didactic”, a declarat prof. Ionuț Gârtoi.
Emoțiile primei zile de școală s-au trăit intens și la Colegiul Național „Traian Lalescu”, la Colegiul Național „Diaconovici-Tietz” și Colegiul Național „Mircea Eliade” din Reșița.
Bucuria revederii colegilor