Caransebeșul, „un model de pace și bunăvoire”

Învierea Domnului, cel mai mare eveniment din istoria mântuirii, care stă la temelia Bisericii Creştine, a fost sărbătorită de enoriașii catolici din municipiul Caransebeș. Momentul Învierii a fost întâmpinat cu cântări de bucurie, cu săvârşirea Sfintei Jertfe şi cu lumini multe, semn al bucuriei şi luminării duhovniceşti, în biserica romano-catolică din municipiu.

La eveniment au luat parte și creștinii ortodocși din partea Episcopiei Caransebeșului, dar și parlamentarul Marcel Vela, care participă de ani buni la slujba de Înviere.

„Am avut onoarea să fiu invitat de părintele catolic din Caransebeș, prea cucernicul preot paroh Marin Matieș, la Slujba de Înviere a Bisericii Romano-Catolice. Am reîntâlnit colaboratori vechi și am vorbit cu prieteni dragi ai comunității catolice, indiferent de naționalitatea lor. Am primit Lumina, am simțit împreună harul noului părinte, înălțarea creștină și ne-am bucurat cu toții de miracolul Învierii! Salut cu mult respect și prețuire prezența la eveniment a consilierului episcopal, preotul profesor ortodox Alin Câmpean, care a reprezentat aseară pe PSS Lucian, Episcopul Caransebeșului. Un gest minunat, care ne arată că împreună putem face o Lume mai bună, că avem același Dumnezeu și că Iisus Hristos s-a jertfit pentru noi toți, indiferent de etnie, naționalitate sau religie”, a declarat senatorul liberal Marcel Vela.

Acesta a concluzionat că municipiul Caransebeș este un model de pace și bunăvoire, iar Arcul Împăcării Creștine dintre cele două biserici surori a devenit un simbol al frăției. Fiind prima slujbă de Înviere fără părintele paroh Martin plecat prea devreme la cele veșnice, Marcel Vela a adresat un gând prietenului său: „Pentru Părintele Martin din Cer, o lacrimă și Dumnezeu să-l odihnească acolo între îngeri, lângă Iisus Hristos, pe care L-a slujit atât de frumos și atât de dedicat Bisericii Romano-Catolice din Caransebeș!”.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/