Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș va fi în cel mai fericit caz reabilitat complet, dar nu se mai pune problema construirii unuia nou!
Adrian Dumbravă l-a înțepat în mod surprinzător pe primarul Felix Borcean, de care până mai ieri părea să fie atât de apropiat, lăsând de înțeles că ar fi așteptat de la acesta să se zbată mai mult pentru un nou spital municipal la Caransebeș.
Managerul spitalului spune că a reușit să redreseze situația, să-l scoată din starea critică în care se afla și că astăzi înregistrează chiar un mic profit, numai că sistemul public de sănătate al gugulanilor ar fi de o cu totul altă calitate dacă s-ar desfășura într-o clădire nouă, construită de la zero.
„Ăsta a fost dezideratul meu, e una din nerealizările mele mari faptul că nu avem un studiu de fezabilitate. Am pierdut atâta timp, îmi pare rău că nu l-am făcut noi. Noi nu aveam resurse financiare, costă măcar 100.000 de euro un studiu de fezabilitate, bani pe care noi nu îi aveam. Noi primeam zilnic notificări că vom fi debranșați de la energie, de la gaz, că nu mai primim medicamente, practic nu aveam de cum să facem studiul de fezabilitate. Am agreat cu Primăria că vor face ei un SF. Din păcate, până la momentul ăsta nu s-a concretizat! Fondurile europene bat la ușă, unele au trecut. Asta e o nerealizare mare a mea. O iau personal!”, a explicat managerul Dumbravă pentru Express de Banat.
Primarul Borcean a fost atins încă o dată de Adrian Dumbravă, semn clar că între cei doi s-a instalat o răceală, că relația nu mai e aceeași, cel puțin. „E trist că, după multe insistențe, anul acesta, în bugetul local, s-au alocat 270.000 de lei pentru SF. Am făcut tot ce am putut eu pentru a demara repede studiul pentru că se creiona o finanțare, fie prin CNI, fie prin PNRR. La ultimele ședințe, domnul primar a venit cu propunerea să facem o reabilitare, nu o construcție nouă. Eu îmi doresc o construcție nouă, dar decât nimic e bună și e reabilitarea! Ce să faci? Te mulțumești cu cât se poate!”, a comentat Adrian Dumbravă.
Se ia totuși în calcul ridicarea unei construcții auxiliare, unde să fie mutate secțiile externe de la Spitalul Bora, pneumologia și infecțioasele. „Măcar să le facem pe astea, dar sunt pe jumătate mulțumit, aș fi vrut un spital nou!”, a conchis managerul Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș.