Caransebeşul, magnet pentru investitori

Municipiul de pe Timiş şi Sebeş sfidează criza şi în acest an. Autorităţile locale au aprobat deja achiziţionarea unor suprafeţe de teren pentru trei investiţii, care vor contribui la dezvoltarea economică a oraşului. Secretul reuşitei stă în câteva măsuri luate de municipalitate pentru a-i atrage pe cei care vor să-şi deschidă afaceri în oraş.

Comisia de analiză a ofertelor potenţialilor investitori din cadrul municipalităţii a aprobat achiziţionarea unor suprafeţe de teren pentru demararea, în acest an, a trei investiţii pe raza Caransebeşului. În ciuda crizei ce se resimte în întregul judeţ, municipiul de pe Timiş şi Sebeş reuşeşte să atragă investiţii care vor crea noi locuri de muncă pentru caransebeşeni. Astfel, două hectare de teren vor fi ocupate de două ferme, una de taurine şi una de carantină. Alţi 5000 de metri pătraţi au fost alocaţi unui investitor pentru o hală de depozitare a materialelor de construcţie si îngrăşămintelor chimice. Cea de-a treia investiţie va fi amplasată pe Valea Cenchii şi se referă la un atelier cu profil auto.

Primarul Caransebeşului, Marcel Vela, a explicat şi care sunt facilităţile care îi atrag pe dezvoltatorii privaţi către municipiul pe care îl gospodăreşte. “Important este că în aceste vremuri de criză investitorii beneficiază de o perioadă de graţie de un an la achitarea terenurilor cu destinaţia de investiţii şi, în plus, nu avem birocraţie, autorizaţiile se eliberează foarte rapid. Sperăm ca aceste investiţii să demareze cat mai repede, le urăm succes oamenilor de afaceri şi sperăm ca locuitorii Caransebeşului sau cei din zonă să găsească locuri de muncă în cele trei noi iniţiative private care au caracter diferit, de la producţie până la prestări de servicii”, a spus primarul Marcel Vela.