Caransebeșul, înfloritor! Reșița, cenușie, tristă și fără viitor! „Îmi doresc ca Nelu Popa să rămână!”

popa vela

Președintele PNL Caraș-Severin, Marcel Vela, nu e deloc încântat de ceea ce s-a întâmplat în Caransebeș după ce n-a mai fost el primar. În schimb, despre Reșița în ultimii șase ani are numai cuvinte de laudă!

Senatorul PNL a deschis ușa partidului pentru mai mulți oameni de afaceri de succes și spune că tocmai asta a schimbat astăzi soarta anumitor localități și chiar a județului Caraș-Severin în ansamblu. „Nelu Popa este un om care a dovedit că poate în mediul de afaceri la un nivel ridicat, un om care știe managementul, un om care se implică și vrea să lase ceva în urma lui. Mai mult decât atât, eu am vrut să dau un mesaj în 2016 către mediul de afaceri, către întreprinzători, către clasa de mijloc a României. Și anume că PNL este un partid deschis. Întreprinzători, oameni de afaceri, veniți la noi, vă înscrieți, vreți să vă implicați în viața publică, puteți fi primari, președinți de consilii județene, parlamentari, ce își doresc fiecare. Așa am făcut cu Nelu Popa în Reșița și cu Romeo Dunca în Consiliul Județean.”, și-a dezvăluit strategia Marcel Vela.

Liderul liberal a făcut și o paralelă între evoluțiile celor două municipii ale Caraș-Severinului pentru a evidenția performanța lui Nelu Popa la șefia administrației publice din Reșița. „S-a dovedit că Nelu Popa a schimbat viața și fața municipiului Reșița. Vă aduceți aminte, Reșița era depășită de Caransebeș net superior în 2016. La acea vreme, Caransebeșul era înfloritor, cu locuri de muncă. Reșița era cenușie, fără locuri de muncă, tristă și fără viitor. În 6 ani, într-un mandat și jumătate, Reșița arată altfel și va arăta chiar extraordinar! O să vedeți și în următorii ani după ce se va întâmpla, fie că vorbim de Aqualand, de Spitalul Județean, de noul mall, de tot ce face Nelu, de conexiunea cu Semenicul.”, a comentat Vela la Express Live.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Încă din timpul primului său mandat, Nelu Popa a afirmat că mai mult de opt ani nu intenționează să stea în fotoliul de primar, că după ce schimbă traiectoria orașului se dedică total familiei și proiectelor personale. Sunt șanse mici ca toate proiectele de anvergură demarate la Primăria Reșița să fie finalizate până la sfârșitul celui de-al doilea mandat. Iar asta ar putea să-i schimbe decizia. „Acum este anul 2022, luna martie, nu sunt alegerile în iunie acum, mai sunt 2 ani și 2 luni! Nu am spus că îl conving, se pot întâmpla multe lucruri în viața unei cetăți, în viața unui om. Să spunem acum ce se va întâmpla în 2024 este puțin forțat și eu nu vreau nici să fiu Nostradamus, nici să fac pronosticuri de acest gen. Știu că Reșița este pe drumul bun, îmi doresc ca Nelu să rămână în continuare la Primăria Reșița. Dacă își dorește altceva, îl susțin în orice demers și sunt convins că vom găsi cea mai bună soluție ca să predea ștafeta cuiva care merită și care are capacitatea de a duce mai departe toate proiectele pe care el le va lăsa la un moment dat sau altul.”, a conchis Vela.

banner 970 x 250