GALERIE FOTO Peste trei miliarde de lei în Centrul Civic din Caransebeş

Momentan un adevărat şantier, Centrul Civic din Caransebeş se pregăteşte să devină unul dintre cele mai frumoase din judeţ. Primăria a dat deja startul lucrărilor în zona cuprinsă între Catedrala Episcopală şi Casa de Cultură, urmând ca anul viitor să se ocupe de reabilitarea Parcului Dragalina.

După ce au finalizat amenajarea străzii Avram Iancu, principala cale de acces către Piaţa Agroalimentară, autorităţile locale din Caransebeş continuă seria proiectelor de reabilitare. Şantierul s-a mutat acum în zona cuprinsă între statuia patriarhului Miron Cristea şi Casa de Cultură „George Suru”, unde se lucrează de zor. „În acest moment se lucrează la infrastructura centrului civic. Lucrările cuprind înlocuirea dalelor, montarea de stâlpi de iluminat ornamental, cu felinare, dar şi amplasarea a opt statui din marmură (Femeia care se închină, Magul, Mironosiţele, Sfântul Sinod, Aripa Îngerului, Turnul lui Babel, Scara Îngerilor şi Steaua Magilor), care vor fi de fapt fântâni cu apă curgătoare”, a precizat primarul Marcel Vela.

Mai mult, pe lista proiectelor pentru anul următor, municipalitatea a trecut deja modernizarea şi extinderea Parcului Dragalina. Asta pentru ca, până vara viitoare, centrul Caransebeşului să devină un loc plăcut, cu un ambient special, numai bun pentru plimbări şi relaxare.

Valoarea investiţiilor se ridică la 3,9 miliarde de lei, bani care provin în totalitate din bugetul local.

„Ne dorim ca zona centrală să redevină acel Corso admirat încă din perioada interbelică, o zonă fără maşini, unde caransebeşenii să poată admira clădirile istorice de la terase”, Marcel Vela, primar.