Caransebeşul e pregătit pentru Serbările Cetăţii

Serbările Cetății, gata de start și în acest an. Alexandra Ungureanu și Direcția 5 sunt numele sonore propuse de municipalitate gugulanilor.

Evenimentul va debuta joi, 13 septembrie, cu un spectacol omagial „Doina Banatului” cu ocazia împlinirii a 76 de ani de activitate. Conducerea Casei de Cultură, instituție organizatoare, va oferi vineri, 14 septembrie, de la ora 17.00, o pagină de istorie în fața instituției Primăriei. Aici va avea loc Schimbul de Gardă al Primăriei, înălțarea drapelelor, mânuiri de armament, executare de salve de tun, după care va începe tradiționala paradă ecvestră și pedestră cu cavaleri cu armură, domnițe, Garda Imperială „Eugeniu de Savoya” până în parcul Teiuș, aici unde va avea loc deschiderea oficială a Serbărilor Cetății. Pe parcursul celor trei zile gugulanii vor putea urmări lupte cavalerești, dansuri medievale, acrobații cu foc și multe astfel de scene rupte parcă din perioada medievală.

Ziua de sâmbătă este rezervată muzicii folk, astfel de că de la ora 18.00 va începe ediția a IV-a, a Galei Muzicii Folk. Duminică este seara marilor concerte, astfel că de la ora 19.30 pe scena amplasată în Parcul Teiuș se vor afla Kaira, Robert Botezan & Band (Vocea României), Alexandra Ungureanu & Band și Direcția 5.

Petrecăreții vor avea parte și un parc de distracții pentru copii și tineri și se vor putea relaxa la terase, de la care nu vor lipsi preparatele la grătar, dulciurile și băuturile răcoritoare.