Caransebeșul, cel mai mare furnizor de piloți, stewardese, operatori de drone și tehnicieni de aviație din România!

gabriel olariu

A repus Caraș-Severinul pe harta aeroporturilor, iar acum inițiază cel mai mare centru de învățământ în domeniul aviației civile din România!

Omul de afaceri Gabriel Olariu continuă seria lucrurilor formidabile pe care le face la Caransebeș. După ce a reautorizat aeroportul și i-a deschis drumul spre o finanțare de 100 de milioane de euro, acum țintește alte 21 de milioane care să dea o altă perspectivă județului și învățământului românesc. Investitorul lugojean a pregătit în cel mai mic detaliu constituirea Consorțiului Integrat de Aviație Aerodual imediat ce a aflat despre cele 10 consorții regionale și dezvoltarea și dotarea a minimum 10 campusuri profesionale integrate pe care Ministerul Educației le va finanța în perioada următoare.

Un astfel de consorțiu trebuie să fie constituit, în mod obligatoriu, din cel puțin o instituție de învățământ superior de stat sau privată acreditată, cel puțin o unitate de învățământ profesional/tehnic, cel puțin o unitate administrativ-teritorială și cel puțin un operator economic. Gabriel Olariu s-a orientat către Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, Liceul Tehnologic Max Ausnit Carasebeș, Colegiul Tehnic de Aeronautică Henri Coandă și Școala Superioară de Aviație Civilă, către Primăria Caransebeș și Consiliul Județean Caraș-Severin, respectivă către SC Romaero SA și Asociația Cluster Inovativ pentru Tehnologii Aeropurtate Avansate.

Primarul Caransebeșului, Felix Borcean, a fost primul care a răspuns afirmativ invitației de a implica municipiul pe care îl conduce în acest proiect. În fața unei astfel de oportunități nici consilierii județeni nu au putut da un altfel de vot. „Calificările vor fi oferite în sistem dual pe cât mai multe specializări din domeniul aviației civile, de la tehnicieni și operatori drone, la ingineri, specialiști în logistica vehiculelor aeropurtate, personal de bord și piloți. Consorțiul intenționează să devină cel mai mare furnizor de învățământ în domeniul aviației civile din România, să poată acoperi toate calificările cerute de industrie pe termen scurt, mediu și lung.”, le-a expus Romeo Dunca aleșilor județeni proiectul gândit de Gabriel Olariu.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/